Köpa ljuddämpare jakt 2024 – Bäst i test

Har du tänkt att köpa ljuddämpare? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika ljuddämpare som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp ljuddämpare till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

linus-stromqvist-jagare
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Testvinnare – Ljuddämpare Jakt 2024


1. Ljuddämpare Stalon Victor

MEST PRISVÄRDA LJUDDÄMPARE JAKT 2024f

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 3.000 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter en prisvärd ljuddämpare. Stalon Victor har en mycket bra dämpningsförmåga för storleken och prislappen. Den kombinerar bra kvalitet och tillförlitlighet till ett rimligt pris.


Stalon Victor-ljuddämparen har blivit en stor favorit bland jägare och skytteentusiaster tack vare sin imponerande prestanda, sitt konkurrenskraftiga pris samt storlek.

Denna kompakta ljuddämpare väger endast 290 gram, har en diameter på 41 mm och en förlängning på 127 mm. Detta gör den till en otroligt praktisk och lättviktig ljuddämpare.

Stalon Victor är lämplig för användning med kalibrar från .222 till 8 mm och visar enastående ljuddämpande prestanda; i vissa kalibrar är den faktiskt tystare än W110 i samma kaliber. Flera test har också visat att ljuddämparen reducerar ljudnivåerna avsevärt jämfört med andra osupprimerade gevär på marknaden.

Förutom de imponerande tekniska specifikationerna är en av de stora fördelarna med denna ljuddämpare dess prisnivå. Det finns helt enkelt ingen annan ljuddämpare på marknaden som erbjuder jämförbart värde för pengarna. Det är därför ingen överraskning att ljuddämpare Stalon Victor blir prisvinnare bäst i test 2024.

 • Toppsäljare.
 • Väger endast 290 g.
 • Konkurrenskraftigt pris.
 • Bra kvalitet & hållbarhet​.
Inte lika bra dämpningsförmåga som Svemko modellerna.

2. Svemko Pure L Ljuddämpare

— BÄSTA PREMIUMVAL LJUDDÄMPARE JAKT

Köp hos astrosweden.se
Pris

≈ 14.800 kr

Detta är något av det mest exklusiva du kan hitta i ljuddämparväg! Svemko Pure serien är helt tillverkade i Titan Grade 5, detta ger dig extremt låg vikt och styrka. Den har även såklart samma marknadsledande dämpningsförmåga som Svemko dämparna är kända för.


Svemko Pure L ljuddämparen är Pure seriens största samt effektivaste modell. Den är framförallt anpassad till grövre kalibrarna. Diametern är 52mm vilket ger gott om volym och garanterar dig den bästa möjliga dämpningen kombinerat med låg vikt och mycket bra hållbarhet.

 • Vikt: 370 gram
 • Längd: 240 mm
 • Diameter: 52 mm
 • Förlänger vapnet: 167 mm.
 • Bygger över pipan: 73 mm.
 • Hög kvalitet & hållbarhet​.
 • Mycket bra dämpning (308w ca 35-40 dB).
Snabbt varm på bana, 5-6 skott ger påtagligt mirage.
Priset.

3. Stalon X108 Ljuddämpare

BÄSTA LJUDDÄMPARE JAKT MITTERSTA PRISKLASSEN

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 3.400 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter en prisvärd ljuddämpare i mittersta prisklassen. Stalon X108 ljuddämpare kombinerar bra kvalitet till ett mycket bra pris.


Stalon X108 ljuddämpare är ett utmärkt val för dem som söker en kombination av låg vikt och bra prestanda. Denna teleskopiska ljuddämpare är utformad för att användas med de flesta kalibrar från .222 till .45, och ger bäst effekt när den används med kalibrar mellan .243 och .375. När det gäller ljudreduktion har X108 under test reducerat 30 dBc (.308). Den sträcker sig bakåt över pipan med 127 mm, förlängning på 108 mm, diameter på 49,1 mm och väger endast 334 g.

Tillgängliga gängor: M12x1-M18x1, 1/2″-20, 1/2″-28, 5/8″-18, 5/8″-24 Max pipdiameter: 22,5mm Färg: Mattsvart med en guldring i mitten Material (utvändigt): Anodiserad kvalitets aluminium Material (Invändigt): Bafflar: anodiserad kvalitets aluminium. Flamkärna: Rostfritt stål Gänga: Titan

 • Lätt vikt (334 g).
 • Bra prestanda för prislappen.
 • Anodiserad kvalitets aluminium.
 • Lång livslängd och hållbarhet.
Priset, dyrare än Stalon Victor.

4. Aimsport Rimfire II 22LR

BÄSTA LJUDDÄMPARE 22LR

Köp hos astrosweden.se
Pris

≈ 1.100 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter en prisvärd ljuddämpare 22lr. Aimsport Rimfire II är en ljuddämpare som kombinerar kvalitet och prestanda till ett mycket överkomligt pris.


Aimsport Rimfire II ljuddämpare är ett bra val för alla som behöver en pålitlig, prisvärd och effektiv ljuddämpare 22lr. Denna ljuddämpare har en ”monocore-design” och är utformad för att vara extremt lätt att rengöra, samtidigt som den ger maximal effektivitet i ljuddämpning. Det blir i princip helt ljudlöst med Rimfire II på ett 22lr gevär. Dess lätta konstruktion gör den också perfekt för mindre vapen, eftersom den är förlängd med 135 mm.

Rimfire II-ljuddämparen kan reducera upp till 20 dB ljud när den används med .22LR-patroner. Rimfire II har ett gängat fäste som är kompatibelt med 1/2″-28, 1/2″-20, M14x1 och M18x1 pipor och kan snabbt fästas och tas loss från ditt vapen vid behov. Den har en mycket bra teknik och kvalitet till ett otroligt konkurrenskraftigt pris. Vi rekommenderar starkt Rimfire II-ljuddämparen till dig som söker efter en ljuddämpare 22lr.

 • Bra pris
 • Lätt vikt (185 g)
 • Kaliber .22 & .17
 • Dämpning: Ca 20dB

Vanliga frågor:

Är ljuddämpare licensfri?

Sedan 1 juli 2022 är ljuddämpare licensfri att använda till jakt. När du ska köpa en ljuddämpare krävs det dock att du har licens för vapnet du avser att montera ljuddämparen på samt att ljuddämparen skall passa vapnet.

Är stalon ljuddämpare bra?

Vi kan starkt rekommendera ljuddämpare från Stalon. Det är en mycket bra tillverkare som står för bra prestanda och kvalitet för prislappen.

Måste man visa upp vapenlicens vid beställning?

När du beställer ljuddämpare kan du enkelt maila in en kopia på din vapenlicens samt ID-handling. Detta måste göras så jaktbutiken kan identifiera dig och att du har ett licens på ett vapen som ljuddämpare är avsedd för. När jaktbutiken har bekräftat detta kan de sedan skicka ljuddämparen.

Att tänka på inför köp av ljuddämpare

När du köper en ljuddämpare finns det några faktorer som du bör ta hänsyn till. Den första och viktigaste faktorn är typ av ljuddämpare och gänga. Det finns olika typer av ljuddämpare som är utformade för specifika typer av vapen och kalibrar.

Det är också viktigt att bestämma sig för pris och budget. Ljuddämpare kan vara relativt dyra och det är viktigt att jämföra priser och välja en ljuddämpare som passar ens budget. Därför har vi delat upp ljuddämparna till olika prisklasser som gör det enklare för dig att hitta en lämplig modell.

Den tredje faktorn att ta hänsyn till när du köper en ljuddämpare är produktens kvalitet. Kvaliteten kan variera en hel del beroende på tillverkare och material. Sammantaget finns det några faktorer att ta hänsyn till när du ska köper en ljuddämpare. Det viktigaste är gänga, pris och kvalitet. Det kan vara bra om du läser på lite innan du bestämmer dig för vilken modell du ska beställa.

Slutord, ljuddämpare jakt

Vi har efter ett noggrann test sammanställt denna topplista med de mest prisvärda och ledande ljuddämparna på marknaden. Om du vet på ett ungefär vilken typ av modell som du är ute efter samt vilken prisklass så bör det inte vara något problem att hitta en ljuddämpare som passar dig. Priset brukar oftast ha en betydande roll och därför har vi även delat in ljuddämparna till olika prisklasser. Detta har vi gjort för att du ska kunna hitta en modell som passar din budget.


Författare & testare
Johan-nydal-jagare
Johan Nydal, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 156

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general