Bästa Garmin Klocka Jakt 2023 – Vår topp 5 lista

Har du tänkt att köpa en Garmin klocka? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika Garmin klockor som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp Garmin klockorna till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Testvinnare – Garmin klocka jakt 2023


1. Garmin klocka Instinct Solar

BÄST I TEST GARMIN KLOCKA JAKT

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 4.300 kr

Denna modell rekommenderas till dig som efter den mest prisvärda Garmin klockan 2023. Garmin Instinct Solar levererar hög kvalitet, stort antal funktion till en bråkdel av kostnaden jämfört med de dyraste modellerna.


Garmin Instinct Solar är en mycket prisvärd modell. Den erbjuder nästan alla funktioner som den dyraste modellen, men till en bråkdel av kostnaden. Klockan är idealisk för dem som letar efter en grundläggande Garmin klocka med smartwatch-funktioner. Exempel på några funktioner är navigering, stegräknare, kaloriräknare, mobilaviseringar och pulsmätare. Den har också en display som kan läsas väldigt bra i solljus och är vattenbeständig till 100 meter.

Garmin Instinct Solar erbjuder dessutom GPS- och GLONASS-spårning, så att du alltid kan veta var du befinner dig. Med en mycket bra batteritid i smartwatch-läge behöver du inte oroa dig för att behöva ladda den när du är ute på längre turer. Om du letar efter en prisvärd Garmin klocka så är Instinct Solar ett mycket bra alternativ.

 • Navigering
 • Smartaviseringar
 • Pulsmätning från handleden
 • Stegräknare & kaloriräknare
 • Kompatibel med hundpejlar
 • Kemiskt härdat glas
Inga nackdelar!

Alla färger Garmin Instinct Solar:

Garmin Instinct Solar Solgul

Garmin Instinct Solar Grafit

Garmin Instinct Solar Havsblått

Garmin Instinct Solar Röd

Garmin Instinct Solar Ljuslila

Garmin Instinct Solar Surf ljusgrå

Garmin Instinct Solar Edition Kamouflage


2. Garmin Fenix 6 Pro Solar

— BÄSTA PREMIUMVAL GARMIN KLOCKA

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 8.300 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter en Garmin klocka i premiumklassen. Garmin Fenix 6 Pro Solar tillhör en av de mest exklusiva Garmin klockorna på marknaden.


Garmin Fenix 6 Pro Solar är en mycket prisvärd smartklocka i toppklass som är perfekt för jägare och andra friluftsentusiaster. Den har en stor pekskärm i färg och är förinstallerad med mer än 20 sportappar. Dessutom är Fenix 6 Pro Solar vattentät och har GPS- och GLONASS-satellitanslutning. Detta gör att du kan spåra sin plats och aktivitetsnivå med precision, även i avlägsna områden

Denna modell har även en solcellsladdningsfunktion som Tactix Delta modellen. Detta innebär att du kan ladda klockan helt enkelt genom att utsätta den för solljus, vilket gör den till ett idealiskt val för långvarig användning på avlägsna platser. På det hela taget är Garmin Fenix 6 Pro Solar ett utmärkt val för alla som letar efter en högteknologisk klocka som kan hålla jämna steg med deras aktiva livsstil. Rekommenderas till dig som letar efter en Garmin Klocka i premiumklassen.

 • Mycket hög kvalitet
 • Musikkontroll
 • Pulsmätning & Stegräknare
 • Dynamisk PacePro™-funktion
 • Kompatibel med hundpejlar
 • Terräng och förinlästa skidkartor
Priset

3. Garmin klocka Fenix 7

BÄSTA GARMIN KLOCKA MITTERSTA PRISKLASSEN

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 7.500 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter en prisvärd Garmin klocka i den mittersta prisklassen. Garmin Fenix 7 är ett mycket bra modell som levererar hög kvalitet med många olika funktioner.


Garmin Fenix 7 är en högklassig Garmin klocka med ett stort antal funktioner för jägare och andra friluftsintresserade. Den har navigeringsfunktioner som gör att du kan följa dina framsteg samt hitta tillbaka till din utgångspunkt. Den erbjuder också en mängd andra funktioner – bland annat möjligheten att spåra puls, distans, tempo och förbrukade kalorier.

En nackdel är att denna modell inte har en solcellsfunktion för att ladda batteriet. Fenix 7 är utformad för att vara robust och tålig och klarar även av tuffa väderförhållanden. Därför är den ett mycket bra val för dem som vill ha en pålitlig och funktionsrik Garmin klocka i den mittersta prisklassen. Garmin Fenix 7 är även kompatibel med Garmins hundpejlar. 

 • Smartaviseringar
 • Funktion för att se puls
 • Fettförbränning/kalorimätare
 • Kompatibel med hundpejlar
 • Kart- och navigeringsfunktioner
Ej solcellsfunktion för uppladdning

4. Garmin Tactix Delta Solar

EXTRA PREMIUM GARMIN KLOCKA

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 15.000 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter en riktigt exklusiv Garmin klocka. Garmin Tactix Delta Solar Ballistic Edition är den mest exklusiva Garmin klockan på marknaden just nu!


Garmin Tactix Delta Solar Ballistic Edition är en Garmin klocka av den absolut högsta kvalitén och är till för riktiga jaktentusiaster. Det är en mycket högklassig GPS-klocka som är utformad för krävande utomhusaktiviteter. Den är robust, vattentät och har en stor pekskärm. Garmin klockan är utrustad med GPS-, höjd-, barometer- och kompassgivare, pulsmätare och mycket mer. Dessutom levereras Tactix Delta Solar med ett stort antal förinstallerade kart- och navigeringsfunktioner. Den är också kompatibel med hundpejlar från Garmin. 

Garmin Tactix Solar Ballistic Edition är den dyraste modellen i Tactix Delta-serien, med en prislapp på ca 15.000 sek. Det är också den mest funktionsrika och kapabla klockan i serien. Det kostar lite mer förstås men vi vågar faktiskt påstå att det kan vara värt varenda krona om du vill ha en Garmin klocka i den absoluta toppklassen.

 • Smartaviseringar
 • Solcellsladning
 • Kompatibel med hundpejlar
 • Mycket stryktålig & hög kvalité
 • Kompatibel mörkerseende glasögon
 • Sömnövervakning
 • Alarmklocka/Timer/Stoppur
 • Fettförbränning & kalorimätare
 • Väger endast 52 gram
Priset

5. Garmin Forerunner 55 White

— BÄSTA BUDGETVAL GARMIN KLOCKA​

Köp hos outdoorexperten
Pris

≈ 2.000 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett billigt budgetalternativ. Garmin Forerunner 55 White är den billigaste Garmin klockan på marknaden men levererar ändå en helt okej kvalitet och prestanda för prislappen.


Garmin Forerunner 55 White är den billigaste Garmin klockan på marknaden just nu. Men den fungerar bra och kvalitén är helt klart godkänd. Denna modell har en snygg design och är lättanvänd. Passar bra till utomhusaktiviteter som löpning och vandring. Den inbyggda GPS:en registrerar var du springer och ger dig relevant statistik, inklusive distans, tempo och intervaller, medan kadensvarningar kan hjälpa dig förbättra din löpteknik genom att varna dig när du hamnar utanför intervallet för din målkadens. Klockan har även aktivitetsprofiler för simning i bassäng, pilates, HIIT och andningsövningar.

Vi rekommenderar Garmin Forerunner 55 White om du söker efter en Garmin klocka i den lägre prisklassen för ca 2,000 kr.

 • Billig Garmin klocka
 • Träningsstatistik: distans, tempo och intervaller
 • Pulsmätningen vid handleden
 • Energiövervakningen
 • Vattenklassning: 5 ATM
Sämre kvalitet

Vanliga frågor:

Är Garmin klocka ett bra märke?

Garmin är ett bra klockmärke som står för hög kvalitet. Det finns många bra funktioner hos Garmin klocka som exempelvis: alarmklocka/timer/stoppur, smartaviseringar, musikontroll, sömnövervakning, terräng/kartor, distans/hastighetsmätare och navigering m.m.

Vilka Garmin klocka är kompatibel med Astro 320?

Till Astro 320 går det utmärkt att koppla Garmin Fenix 6 pro och Fenix 5. Om den är kompatibel med övriga modeller skall vi ha osagt eftersom vi ej har kunskap om det eller kunnat hitta en källa för det.

Hur visar jag min Garmin pejl i WeHunt?

WeHunt GPS Plus fungerar på det sättet att den kommunicerar med GSM-nätverk samt via radiosändare om den hamnar i så kallat ”nödläge”. Den inträffar när det är mindre än 8% av batteritiden kvar. Det är mycket bra ur ett säkerhetsperspektiv då man får extra säkerhet i ca en timme utöver ordinarie batteritid.

Vilka Garmin klockor är kompatibla med Wehunt?

Alla modeller av Garmin klockorna skall vara kompatibel med Wehunt enligt tillverkaren.

Kan jag koppla Garmin klocka till hundpejl?

Det går utmärkt att koppla Garmin klocka om du har någon av följande tre Garmin pejlar – Garmin Alpha 100, Garmin Alpha 50 eller Garmin Alpha 200i. Om du har den äldre modellen – Astro 320 så går det att koppla till Fenix 6 pro, om den är kompatibel med övriga klockor ska jag ha osagt eftersom jag inte har kunskap eller kan hitta en källa på det. Om du vill läsa mer om Garmin´s olika hundpejlar så har vi en artikel där vi går igenom både fördelar och nackdelar med samtliga, du hittar artikeln här: https://jaktfakta.se/basta-hundpejl-var-topplista

Sammanfattning

Den Garmin klockan som passar bäst för dig beror till största del på din budget samt vilka funktioner du tycker är viktiga. Du bör också fundera på vilken kvalite du vill ha eftersom man många gånger få vad man betalar för. Vi har testat samt granskat en mängd olika Garmin klockor jakt och betygsatt dem efter pris, funktioner, kvalité. Om du vet vilken prisklass du vill köra på samt vilka funktioner du vill ha så tror jag med 100% säkerhet att du hittar en Garmin klocka som passar dig!


Författare & testare
Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma. 


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 22

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general