Bästa Garmin Klocka Jakt 2024 – Vår topp 5 lista

Har du tänkt att köpa en Garmin klocka? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika Garmin klockor som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp Garmin klockorna till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

linus-stromqvist-jagare
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Testvinnare – Garmin klocka jakt 2024


1. Garmin klocka Instinct Solar

MEST PRISVÄRDA GARMIN KLOCKA JAKT

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 4.000 kr

Denna modell rekommenderas till dig som efter den mest prisvärda Garmin klockan 2024. Garmin Instinct Solar levererar hög kvalitet, stort antal funktion till en bråkdel av kostnaden jämfört med de dyraste modellerna.


Garmin Instinct Solar är en mycket prisvärd modell. Den erbjuder nästan alla funktioner som den dyraste modellen, men till en bråkdel av kostnaden. Klockan är idealisk för dem som letar efter en grundläggande Garmin klocka med smartwatch-funktioner. Exempel på några funktioner är navigering, stegräknare, kaloriräknare, mobilaviseringar och pulsmätare. Den har också en display som kan läsas väldigt bra i solljus och är vattenbeständig till 100 meter.

Garmin Instinct Solar erbjuder dessutom GPS- och GLONASS-spårning, så att du alltid kan veta var du befinner dig. Med en mycket bra batteritid i smartwatch-läge behöver du inte oroa dig för att behöva ladda den när du är ute på längre turer. Om du letar efter en prisvärd Garmin klocka så är Instinct Solar ett mycket bra alternativ.

 • Navigering
 • Smartaviseringar
 • Pulsmätning från handleden
 • Stegräknare & kaloriräknare
 • Kompatibel med hundpejlar
 • Kemiskt härdat glas

Alla färger Garmin klocka Instinct Solar:

Garmin Instinct Solar Solgul

Garmin Instinct Solar Grafit

Garmin Instinct Solar Röd

Garmin Instinct Solar Ljuslila

Garmin Instinct Solar Surf ljusgrå

Garmin Instinct Solar Edition Kamouflage


2. Garmin klocka Fenix 6 Pro Solar

— BÄSTA PREMIUMVAL GARMIN KLOCKA JAKT​

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 8.300 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter en Garmin klocka i premiumklassen. Garmin Fenix 6 Pro Solar tillhör en av de mest exklusiva Garmin klockorna på marknaden.


Garmin Fenix 6 Pro Solar är en mycket prisvärd smartklocka i toppklass som är perfekt för jägare och andra friluftsentusiaster. Den har en stor pekskärm i färg och är förinstallerad med mer än 20 sportappar. Dessutom är Fenix 6 Pro Solar vattentät och har GPS- och GLONASS-satellitanslutning. Detta gör att du kan spåra sin plats och aktivitetsnivå med precision, även i avlägsna områden

Denna modell har även en solcellsladdningsfunktion som Tactix Delta modellen. Detta innebär att du kan ladda klockan helt enkelt genom att utsätta den för solljus, vilket gör den till ett idealiskt val för långvarig användning på avlägsna platser. På det hela taget är Garmin Fenix 6 Pro Solar ett utmärkt val för alla som letar efter en högteknologisk klocka som kan hålla jämna steg med deras aktiva livsstil. Rekommenderas till dig som letar efter en Garmin Klocka i premiumklassen.

 • Mycket hög kvalitet
 • Musikkontroll
 • Pulsmätning & Stegräknare
 • Dynamisk PacePro™-funktion
 • Kompatibel med hundpejlar
 • Terräng och förinlästa skidkartor
Priset
Kan upplevas lite krånglig

3. Garmin klocka Fenix 7

BÄSTA GARMIN KLOCKA JAKT​ MITTERSTA PRISKLASSEN

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 7.500 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter en prisvärd Garmin klocka i den mittersta prisklassen. Garmin Fenix 7 är ett mycket bra modell som levererar hög kvalitet med många olika funktioner.


Garmin Fenix 7 är en högklassig Garmin klocka med ett stort antal funktioner för jägare och andra friluftsintresserade. Den har navigeringsfunktioner som gör att du kan följa dina framsteg samt hitta tillbaka till din utgångspunkt. Den erbjuder också en mängd andra funktioner – bland annat möjligheten att spåra puls, distans, tempo och förbrukade kalorier.

En nackdel är att denna modell inte har en solcellsfunktion för att ladda batteriet. Fenix 7 är utformad för att vara robust och tålig och klarar även av tuffa väderförhållanden. Därför är den ett mycket bra val för dem som vill ha en pålitlig och funktionsrik Garmin klocka i den mittersta prisklassen. Garmin Fenix 7 är även kompatibel med Garmins hundpejlar. 

 • Smartaviseringar
 • Funktion för att se puls
 • Fettförbränning/kalorimätare
 • Kompatibel med hundpejlar
 • Kart- och navigeringsfunktioner
Ej solcellsfunktion för uppladdning

4. Garmin klocka Tactix Delta Solar

— EXTRA PREMIUM GARMIN KLOCKA JAKT​

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 15.000 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter en riktigt exklusiv Garmin klocka. Garmin Tactix Delta Solar Ballistic Edition är den mest exklusiva Garmin klockan på marknaden just nu!


Garmin Tactix Delta Solar Ballistic Edition är en Garmin klocka av den absolut högsta kvalitén och är till för riktiga jaktentusiaster. Det är en mycket högklassig GPS-klocka som är utformad för krävande utomhusaktiviteter. Den är robust, vattentät och har en stor pekskärm. Garmin klockan är utrustad med GPS-, höjd-, barometer- och kompassgivare, pulsmätare och mycket mer. Dessutom levereras Tactix Delta Solar med ett stort antal förinstallerade kart- och navigeringsfunktioner. Den är också kompatibel med hundpejlar från Garmin. 

Garmin Tactix Solar Ballistic Edition är den dyraste modellen i Tactix Delta-serien, med en prislapp på ca 15.000 sek. Det är också den mest funktionsrika och kapabla klockan i serien. Det kostar lite mer förstås men vi vågar faktiskt påstå att det kan vara värt varenda krona om du vill ha en Garmin klocka i den absoluta toppklassen.

 • Smartaviseringar
 • Solcellsladning
 • Kompatibel med hundpejlar
 • Mycket stryktålig & hög kvalité
 • Kompatibel mörkerseende glasögon
 • Sömnövervakning
 • Alarmklocka/Timer/Stoppur
 • Fettförbränning & kalorimätare
 • Väger endast 52 gram
Priset

5. Garmin klocka Forerunner 55

— BÄSTA BUDGETVAL GARMIN KLOCKA JAKT​

Köp hos webhallen.com
Pris

≈ 1.600 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett billigt budgetalternativ. Garmin Forerunner 55 White är den billigaste Garmin klockan på marknaden men levererar ändå en helt okej kvalitet och prestanda för prislappen.


Garmin Forerunner 55 är den billigaste Garmin klockan på marknaden just nu. Men den fungerar bra och kvalitén är helt klart godkänd. Denna modell har en snygg design och är lättanvänd. Passar bra till utomhusaktiviteter som löpning och vandring. Den inbyggda GPS:en registrerar var du springer och ger dig relevant statistik, inklusive distans, tempo och intervaller, medan kadensvarningar kan hjälpa dig förbättra din löpteknik genom att varna dig när du hamnar utanför intervallet för din målkadens. Klockan har även aktivitetsprofiler för simning i bassäng, pilates, HIIT och andningsövningar.

Vi rekommenderar Garmin Forerunner 55 om du söker efter en Garmin klocka i den lägre prisklassen för ca 1,500 kr. Finns i färgerna svart och vit.

 • Billig Garmin klocka
 • Träningsstatistik: distans, tempo och intervaller
 • Pulsmätningen vid handleden
 • Energiövervakningen
 • Vattenklassning: 5 ATM
Sämre kvalitet och hållbarhet

Håll koll på dina aktiviteter med en Garmin klocka

Enligt Garmin Healths årliga hälsorapport visar en undersökning att 45% föredrar att träna och mäta sina aktiviteter med hjälp av klockor eller appar. Garmin erbjuder ett brett utbud av aktivitetsklockor, exempelvis de populära Fenix och Instinct modellerna.

Oavsett vilket träningsmål du har, har Garmins klockor allt du behöver för att nå dem. Exempel på funktioner som garmin klocka jakt har:

 • Pekskärm och knappar: Klockan har en pekskärm och knappar som fungerar i alla miljöer. Det responsiva pekskärmsgränssnittet gör det enkelt att snabbt komma åt val och funktioner.
 • AMOLED-skärm: Klockan har en AMOLED-skärm som alltid är på och ger liv åt displayen även i starkt solljus.
 • Pulsmätning: Klockan kan kontinuerligt mäta din puls vid handleden och varna dig om den blir för hög eller låg, både under vila och under aktiviteter, inklusive simning.
 • Andningsregistrering: Med hjälp av andningsregistreringsfunktionen kan du se hur du andas under dagen, både under sömn och under andningsövningar och yogaaktiviteter.
 • Stressregistrering: En smart stressregistreringsfunktion beräknar din stressnivå, vilket ger dig möjlighet att se om du har en lugn, balanserad eller stressig dag.
 • Sömnregistrering: Med avancerad sömnregistrering och funktionen sleep score kan du få en detaljerad överblick över dina sömnstadier, inklusive lätt sömn, djup sömn och REM-sömn.
 • Energiövervakning: Genom att använda funktionen Body Battery™ kan klockan optimera dina energireserver genom att utnyttja data som pulsvariabilitet, stress, sömn med mera. Det hjälper dig att avgöra när du är redo att vara aktiv eller när du behöver vila.
 • Sportappar: Klockan har förinlästa aktivitetsprofiler för olika sporter, inklusive terräng- och banlöpning, simning, löpning, cykling, vandring, rodd, skidåkning, golf, surfing och inomhusklättring.
 • Garmin Coach: Du kan använda de anpassningsbara träningsprogrammen som innehåller råd från experttränare och anpassas efter dina mål. Träningspassen synkroniseras direkt till din smartwatch från Garmin Connect.
 • Smartaviseringar: När klockan är kopplad till en kompatibel smartphone kan du ta emot e-post, sms och aviseringar direkt på klockan.
 • Musik: Du kan enkelt hämta låtar från ditt Spotify-, Deezer- eller Amazon Music-konto (abonnemang kan krävas) och använda trådlösa hörlurar för att lyssna utan att behöva ha med dig telefonen.

Smartwatch-klockor anpassade för jägare

För jägare som behöver robusta GPS-klockor är Fenix, Instinct och Tactix-modellerna perfekta val eftersom de är speciellt utformade för jakt och hundförare. Dessa klockor är kompatibla med Garmin Alpha 100, Alpha 50, Astro 320 och WeHunt-GPS, vilket gör det enkelt att följa hundarna utan att behöva använda handenheten. Efter Garmins förvärv av Easyhunt kan man även se både Alpha- och Astro 320-hundar samtidigt i Easyhunt-appen. En ytterligare fördel med Garmin klocka jakt är deras TrackBack-funktion, vilket gör det enkelt att navigera tillbaka längs samma rutt som du kom.

Garmin Instinct-serien består av GPS-klockor som är byggda enligt den amerikanska militärens standard 810G för att klara av tuffa förhållanden, inklusive värme, stötar och vatten. Instinct har också stöd för GPS, GLONASS- och Galileo-satellitnätverk, vilket gör det lättare att positionera sig och navigera i krävande miljöer där endast GPS kan vara otillräckligt. Andra fördelar inkluderar en inbyggd 3-axlad kompass och en barometrisk höjdmätare som hjälper dig att hålla koll på din riktning och höjd.

Garmin klocka jakt uppfyller militärstandarder

Garmin har också skapat kraftfulla och tåliga smartwatch-klockor som är speciellt designade för att uppfylla militärstandarder. Dessa klockor är utrustade med GPS, taktiska funktioner och avancerade kartfunktioner, samt har en rad andra avancerade träningsfunktioner och mycket mer. Ett exempel på en sådan klocka är Garmin Tactix Delta Sapphire, som har följande funktioner bland annat:

Garmin har skapat en design av högsta kvalitet som uppfyller militärstandarder (MIL-STD-810). Garmins Tactix Delta Sapphire är ett exempel och har bland annat följande funktioner:

 • Garmin klockan har specialanpassade taktikfunktioner som är kompatibla med mörkerkikare och är perfekta för fältuppdrag.
 • Med stöd för multi-GNSS och utomhussensorer kan du använda klockan för att navigera över hela världen.
 • Du kan aktivera “smygläge” för att undvika att din GPS-position sparas eller delas, och för att stänga av trådlös anslutning och kommunikation.
 • Om säkerheten blir ett problem kan du använda “Kill Switch”-knappen för att rensa allt användarminne på enheten.
 • Garmin klockan har också ett inbyggt “jumpmaster-läge” för fallskärmshoppning, som följer militära riktlinjer och hjälper dig att hitta målet efter hoppet.
 • Med en stor skärm på 1,4 tum, vilket är 36% större än tidigare modeller av Tactix, samt ett reptåligt safirglas, en svart stålinfattning med DLC-beläggning och ett svart stålskydd baktill med PVD-beläggning erbjuder klockan en imponerande visuell upplevelse.

Förlängd batteritid med soluppladdning

Med hjälp av Garmins Solar-serie kan klockorna laddas med solljus, vilket ger möjlighet till flera veckors batteritid. Även om funktioner som GPS-mätning används intensivt, behöver klockorna laddas veckovis. För utomhusentusiaster finns en automatisk laddfunktion som utnyttjar solenergi när solen är framme. Klockans batteri laddas alltså delvis med hjälp av solljus.

Fenix-serien och vissa modeller från Instinct-serien är mycket uppskattade av jägare på grund av deras robusta design och användning av tåliga material. Men det är främst deras funktioner som förbättrar jaktupplevelsen som gör dem populära. Några av de mest efterfrågade funktionerna inkluderar möjligheten att se sin jakthund (via kompatibel hanenhet), kompassriktning, väderprognoser, waypoints/markeringar och kartfunktioner.

Trots att Fenix-serien och andra modeller har imponerande skärmar och hög kvalitet, har de en cirkel runt displayen som mäter solljuset och omvandlar det till energi för batteriet. En annan faktor som bidrar till den imponerande batteritiden är att klockorna kan använda ett passivt displayläge. Det innebär att enbart energi används för att ändra tillståndet för en specifik pixel, medan ingen energi behövs för att behålla den på eller av. Det innebär att mer ström endast förbrukas när just den pixeln behöver ändras.

Tåliga klockor även anpassade för vattensport

Om du ägnar dig åt surfing, vindsurfing eller kitesurfing och behöver en pålitlig smartwatch-klocka som klarar sig i vågorna, är Garmins Instinct 2 Surf Edition Mavericks ett utmärkt val. Den är vattentät ner till 100 meters djup och har flera smarta funktioner, inklusive:

 • Tidvattendata – Håll dig uppdaterad om havsförhållanden för att fånga den perfekta vågen. Koppla bara samman klockan med din kompatibla smartphone.
 • Surfline® – Få information om förhållanden som tidvatten, våghöjd, vind och surfning för de fem närmaste surfställena när du använder Garmin Connect™-appen på din kompatibla smartphone.
 • Vindsurfingaktivitet – Använd den här aktivitetsprofilen för att spåra GPS-position, hastighet, distans och puls under dina vindsurfingpass.
 • Kitesurfingaktivitet – Håll koll på GPS-position, hastighet, distans och puls medan du kitesurfar.
 • Smartaviseringar – Ta emot e-post, sms och aviseringar direkt på din smartklocka när den är kopplad till din kompatibla smartphone.
 • Inbyggda sportappar – Utför dina favoritaktiviteter med förinstallerade profiler för löpning, cykling, simning, styrketräning, inomhusklättring, virtuell löpning, golf, yoga med mera.
 • Dagliga träningsförslag – Få skräddarsydda träningsrekommendationer baserat på din nuvarande träningsbelastning och -status för att hjälpa dig att träna på rätt nivå.
 • Återhämtningsrådgivare – Efter varje träningspass får du information om hur lång återhämtningsperiod du behöver innan du kan ge dig på nästa intensiva pass. Faktorer som träningsintensitet, stress, daglig aktivitet och sömn beaktas i beräkningen.
 • Stressregistrering – Pulsvariation används för att mäta din stressnivå, vilket hjälper dig att se om du har en lugn, balanserad eller stressig dag.
 • Sleep score och avancerad sömnregistrering – Få en komplett översikt över dina sömnstadier, inklusive lätt sömn, djup sömn och REM-sömn. All denna information visas på en specifik widget som också ger sömnresultat och annan relevant information.

Vanliga frågor:

Är Garmin klocka ett bra märke?

Garmin är ett bra klockmärke som står för hög kvalitet. Det finns många bra funktioner hos Garmin klocka som exempelvis: alarmklocka/timer/stoppur, smartaviseringar, musikontroll, sömnövervakning, terräng/kartor, distans/hastighetsmätare och navigering m.m.

Vilka Garmin klocka jakt är kompatibel med Astro 320?

Till Astro 320 går det utmärkt att koppla Garmin Fenix 6 pro och Fenix 5. Om den är kompatibel med övriga modeller skall vi ha osagt eftersom vi ej har kunskap om det eller kunnat hitta en källa för det.

Hur visar jag min Garmin pejl i WeHunt?

WeHunt GPS Plus fungerar på det sättet att den kommunicerar med GSM-nätverk samt via radiosändare om den hamnar i så kallat ”nödläge”. Den inträffar när det är mindre än 8% av batteritiden kvar. Det är mycket bra ur ett säkerhetsperspektiv då man får extra säkerhet i ca en timme utöver ordinarie batteritid.

Vilka Garmin klockor är kompatibla med Wehunt?

Alla modeller av Garmin klockorna skall vara kompatibel med Wehunt enligt tillverkaren.

Kan jag koppla Garmin klocka jakt till hundpejl?

Det går utmärkt att koppla Garmin klocka om du har någon av följande tre Garmin pejlar – Garmin Alpha 100, Garmin Alpha 50 eller Garmin Alpha 200i. Om du har den äldre modellen – Astro 320 så går det att koppla till Fenix 6 pro, om den är kompatibel med övriga klockor ska jag ha osagt eftersom jag inte har kunskap eller kan hitta en källa på det. Om du vill läsa mer om Garmin´s olika hundpejlar så har vi en artikel där vi går igenom både fördelar och nackdelar med samtliga, du hittar artikeln här: https://jaktfakta.se/basta-hundpejl-var-topplista

Slutord, Garmin klocka jakt

Den Garmin klockan som passar bäst för dig beror till största del på din budget samt vilka funktioner du tycker är viktiga. Vi har testat och granskat en mängd olika Garmin klockor jakt och betygsatt dem efter pris, funktioner och kvalitet. Om du vet vilken prisklass du vill köra på samt vilka funktioner du vill ha, då tror jag med 100% säkerhet att du hittar en Garmin klocka som passar dig!


Författare & testare
Johan-nydal-jagare
Johan Nydal, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 648

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general