Bästa hundtäcke vinter » Bäst i test 2024

Har du tänkt att köpa hundtäcke vinter? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika hundtäcke vinter som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp dem till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

linus-stromqvist-jagare
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Bästa hundtäcke vinter 2024 – Produktvinnare


1. Back on track hundtäcke vinter

BÄSTA HUNDTÄCKE VINTER (SLITSTARKAST)

5-stars
Köp hos vetzoo.se
Pris

≈ 800 kr

Här är täcket för dig som behöver ett hundtäcke att räkna med länge, Back on Track går under förkortningen BoT inom ridsporten och har en begagnatmarknad där som visar på hur tåliga deras produkter är. Ställer upp på hårda krav och är för dig som vill att saker “bara” ska fungera.


Back on track hundtäcke vinter håller din hund varm och torr, märket är välkänt och har länge tillverkat produkter som vi beskrev inom ridsporten. Back on track levererar produkter som tål att jämföras och man får mycket för pengarna när man behöver ett hundtäcke vinter. Märket har också flertalet olika hundtäcken för olika årstider och behov.

Alla levereras med samma höga kvalité och hållbarhet så också märkets svettäcken som är lämpliga vid vattenapporterande jakt.

 • Flertalet olika storlekar.
 • Bra passform som håller hundtäcket på plats.
 • Står emot regn.
Andas inte så mycket som kan önskas när hunden är varm och precis varit aktiv.
Lite styv i sin passform.

2. RR Revolution Race Hundtäcke

BÄSTA HUNDTÄCKE FÖR JAKTHUNDAR

4-stars

För dig som har höga krav på bekvämlighet! Då är den här uppstickaren på marknaden som utmärkte sig i Jaktfaktas test är det som Revolution Race tagit fram. Med den följsamma modellen är de en stark utmanare för Back on Track hundtäcke vinter.


Hundtäcket från Revolution Race är framtaget för att ge värme åt din bästa vän under kallare dagar. Resår över magen säkerställer att fleecen sitter bekvämt. Värmer från nacke till svans, har en tight passform men med superb följsamhet i elasticiteten. Med ett yttre lager microfleece och en fodrad insida som motverkar skav mot pälsen.

Passar både små och stora hundar och garanterar värme året om med god ventilationsförmåga då inget gor-tex material täcker på utsidan.

 • Otroligt smidig att sätta på och ta av.
 • Skönt material som är följsamt i rörelse.
 • Passar även om hunden har sele, skyddsväst eller GPS halsband på.
 • Stretch som gör det möjligt för hunden att kura ihop sig vid vila.
 • Olika färger.
Står ej emot regn, men skyddar mot väta.
Instruktionsvideo RR Revolution Race Hundtäcke

3. Non-Stop Dogwear Hundtäcke Vinter

— BÄSTA HUNDTÄCKE VINTER NORRMÄNNEN LEVERERAR

4-stars
Köp hos firstvet.com
Pris

≈ 950 kr

Hållbart hundtäcke vinter för dig som vill ha kvalitativ utrusning på sin hund. Priset återbetalar sig i längden då hundtäckena håller säsong till säsong utan att för den delen minska i funktion.


Non-stop dogwear är ett norskt företag som tillverkar kvalitativ hundutrustning som är designade ur hundens perspektiv. Allt med målet att hjälpa hunden att nå sin fulla potential.

Fjord Raincoat från Non-stop Dogwear är ett hundtäcke/regnkappa för hundar. Det tåliga poylesterskalet har en vattenpelare på 15 000 mm men är även välventilerat vilket motverkar kondens.

 • Sitter riktigt bra runt magen, även på hundar med tjock päls.
 • Riktigt bra hundtäcke vinter med genomtänkta materialval som står emot smuts.
 • Finns också för olika kalla dagar, då det erbjuds ofodrade och fodrade alternativ.
 • Lätt att hålla rent.
 • Finns i olika storlekar.
Dyrt, man får betala lite för märket känns det som.

4. Hurtta Extreme Warmer Hundtäcke Vinter

BÄSTA HUNDTÄCKE VINTER PREMIUM

4-stars

Är du ute när frosten biter tag i skägg och nästipp? Då är det riktigt kallt ute och titta på vad som finns även från Hurtta, ett hundtäcke vinter som håller hunden lite extra varm när det verkligen svider i kinderna.


Hurttas högteknologiska hundtäcke vinter som innehåller material från återvunna plastflaskor och håller hunden torr och varm i alla väder. Extreme Warmer skyddar speciellt bra mot kyla, men är även effektiv mot fukt. Tillverkad i ett följsamt, mjukt och dessutom väldigt hållbart material vilket passar den aktiva och rörliga hunden när det kommer till uteaktivitet under vintern.

Några av fördelarna med detta hundtäcke vinter är att modellen skyddar de viktigaste muskelgrupperna, yttermaterialet är vattentätt men som ändå andas. Reflexdetaljer är ett plus när skymningen kryper sig på.

 • Håller hunden riktigt varm.
 • Täcker runt magen.
Hurtta extreme warmer hundtäcke vinter kan bli för varmt, krävs riktigt kallt väder för att vara lagom.
Hanhundar kissar lätt på täcket som går långt bak under magen.

5. Dogman hundtäcke vinter

BÄSTA HUNDTÄCKE VINTER (BASIC)

4-stars
Köp hos vetzoo.se
Pris

≈ 350 kr

Hundtäcke för hund och hundförare som är kvar ute i aktivitet tills solens sista strålar gått ner för dagen. Basic hundtäcke vinter som ändå har reflexer som gör det prisvärt för aktiviteter från gryning till kvällsmörkret.


Ett alternativ när det är kyligt, lite regnigt och framförallt mörkt ute. Detta hundtäcke vinter är tillverkat helt i reflekterande material vilket ger ett snyggt utseende samtidigt som det självklart ökar synligheten i mörkret något kopiöst!

Hundtäcket har ett mjukt fleecefoder som står emot kyla. Detta hundtäcke vinter är vattenavvisande och står emot lätt regn och fukt. Den relativt höga kragen ser till att skydda hundens nacke när det regnar och blåser.

Dogman Reflextäcke Enzo går att justera på två ställen vid kragen, upp till och nedtill, och även med hjälp av bandet runt bröstet. Denna modell av hundtäcke vinter finns i många storlekar för att passa de flesta hundraser.

 • Helt i reflex som gör att hunden syns bra.
 • Flertalet storlekar, lätt att hitta rätt storlek på hundtäcket.
Klena resårband som lätt töjer sig och blir hängande runt bakbenen.
Passar bättre till små hundar då modellen är snävt skuren och djupbröstade hundraser blir inte ordentligt täckta i framkant.

6. Rukka Piley Lucky Hundtäcke

BÄSTA HUNDTÄCKE BUDGET

4-stars
Köp hos arkenzoo.se
Pris

≈ 400 kr

Smidighet är ditt signum, då är det här perfekt för dig! Tar lite plats, billigt i inköp och torkar på nolltid efter en dag utomhus. Sitter som en smäck på hundens individuella kropp.


Hundtäcket med ventilation och passform som få har på sina täcken. Torkar på nolltid efter en dag ute och färgen camo passar oss i smaken när vi pausar på ett jaktpass.

Absolut bästa hundtäcke budget i vårt test 2024.

 • Finns i camouflage för jakt.
 • Passar de flesta hundar med olika håranlag.
Står inte emot regnskurar.

Vanliga frågor:

Hur tvättar jag hundtäcke vinter?

Tvätt av hundtäcken är som för övriga plagg möjliga att tvätta i tvättmaskin. Se instruktioner och tvättråd på det du funderar på att köpa.

Vilka hundar behöver hundtäcke?

En aktivt arbetande hund som utsätts för temperaturväxlingar har hjälp av att hålla leder och muskler i rätt temperatur en dag ute i kyla.

Vid hur många minusgrader ska hundtäcke vinter börja användas?

Här finns ingen direkt regel, utgå ifrån hundens kroppsvärme, grad av aktivitet och väderförhållanden.

Hur vet jag vilken storlek på hundtäcke vinter det ska vara?

Mät hundens kroppslängd från hals till kors i centimeter för att veta vilken storlek som är aktuellt på hundtäcke för just din hund.

Finns det hundtäcken i alla storlekar?

Ja, hundtäcken finns i alla storlekar och oftast är det rygglängden från nacken till korset som är det mått som anges.

Jag har idag ett hundtäcke som heter ruffwear powder hound, vilket av era i testet skulle motsvara liknande då det täcket är ganska dyrt?

Hundtäcket ruffwear powder hound är ett bra täcke och finns anpassat för hundar av alla storlekar. Vi skulle nog anse att Non-stops täcken uppfyller samma kriterier fast för en mindre peng.

Så väljer du rätt hundtäcke vinter

När du vill hålla din hund varm och torr under jaktdagarna mellan passen är det viktigt att välja ett hundtäcke som har bra passform.

Utgå från om din hund har tjock päls, är korthårig eller i behov av extra skydd. Det finns även hundtäcken som skyddar benen både på höga och låga individer som fungerar bra. Hundtäcket ska vara lätt att ta på och av vid användning, speciellt när det är kallt ute.

På bilden visas vart och hur det är lämpligt att mäta sin hund innan du väljer ett hundtäcke:

Mäta-hund-hundtacke

Välj inte ett för stort hundtäcke små hundar likväl större hundar kan fastna om hundtäcket sitter löst och inte har rätt storlek.

Att hålla hunden varm med hundtäcke vinter

Precis som för alla som använder sig av kroppen och muskler är det viktigt med uppvärmning och vid pausad aktivitet inte börja frysa. Det främst för att minska risken för skador som sträckningar eller mjölksyra som bildar stelhet.

Jämn temperatur med möjlighet att hålla sig torr ökar lusten till prestation. Efter flertalet träningstimmar du lagt ner på din hund för att få fram den där stjärnan i skogen är ett genomtänkt hälsofrämjande tänk väl värt.

Hur kom vi fram till vilka hundtäcke vinter vi skulle testa?

Efter många års hundägande och friluftsliv bakom oss har många märken passerat och några blir återkommande. Ett återkommande märke tyder på att det är något som levererar det som förväntas av köpet.

Märkena i Jaktfaktas test av Bästa hundtäcke vinter är just sådana märken. Märken vi själva väljer att använda och som håller i en aktiv vardag.

Hundtäcke vinter med fleecefoder, teddyfoder eller vadderade foder

Tänk på att inte skapa en för varm oventilerad miljö innanför det hundtäcke du köper. Olika hundar behöver olika förutsättningar och beroende på hur de förvaras under pauser är det viktigt att det inte blir för varmt.

Börjar hunden visa tecken på oro och bita i sitt hundtäcke är det troligtvis för varmt och hunden får inte den cirkulation som krävs för att hålla en behaglig kroppstemperatur.

Förlegad syn på hundtäcke vinter

Vi som växt upp med arbetande hundar som både vistas i hundgårdar och under långa arbetspass i skogen, nog har vi hört de äldre fnysa åt vilket trams det finns att köpa idag?

Fraser som säkert hörts om och om igen är:

 • Hundtäcken är för små hundar som saknar päls.
 • Det är ingen riktig hund om den behöver ett hundtäcke.
 • En hund behöver inget täcke den håller värmen ändå.
 • Hur skulle det se ut om vargarna började använda täcken för att klara sig?

Alla påståendena har ju varit rätta i sin tid, vi vet att hundar är avlade och har förutsättningarna för det de är ämnade till. Även en liten hund inom jakt har pälsanlag anpassade för ändamålet.

Det är när vi människor lägger oss i när hur och var aktiviteten ska utföras som också förutsättningarna ändras. En fri varg eller hund kan själv reglera tempo, puls, återhämtning och liknande. En hund från aktiv jakt in i en bil blöt utan nedvarvning har inte samma förutsättningar som om den fritt själv väljer.

Hundtäcken hjälper till tack vare att det finns många olika material som kan ge bättre förutsättningar för hundarna till återhämtning med ventilerade vindtäta värmande torkande funktioner.

Olika variationer på hundtäcken för hund- Hundtäcke vinter bara?

Ordet ger en känsla av att det direkt kanske passar bäst med hundtäcke vinter, så är ju naturligtvis fallet. Men under riktigt heta sommardagar finns kyltäcken att tillgå och även hundtäcken som står emot regnskurar vid vandringar och turer i miljöer där det kan passa med hundtäcke även sommartid. Norr över kan även somrarna innebära isiga kylvindar med regn som snabbt gör kroppen nerkyld.

Hundtäcke vinter är det som säljs i störst mängd, vilket faller sig lika naturligt som att vi själva är i behov av mer lager mot väder samma period. Välj alltid täcke utifrån det behov som just du och din hund har.

Slutord, hundtäcke vinter

Riktigt kallt väder är en utmaning för oss jaktintresserade och med omsorg väljer vi material i de kläder vi själva tar på oss. För att hålla din hund skyddad mot snabba temperaturkontraster mellan aktivt jagande och stilla sittande i väntan på pass finns en uppsjö av olika hundtäcken.

Vad just din hund eller hundar behöver kan vara individuellt, i vårt test har vi på Jaktfakta tittat på funktionerna av de olika hundtäcken som nämnts i artikeln utifrån de märken vi själva väljer att återkomma till i jakt på det bästa för våra hundar.


Författare & testare
Johan-nydal-jagare
Johan Nydal, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 220

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general