Värmestrumpor bäst i test 2024

Har du tänkt att köpa värmestrumpor? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika värmestrumpor som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp värmestrumporna till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

linus-stromqvist-jagare
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Testvinnare – Värmestrumpor 2024


1. Värmestrumpor ALPENHEAT Fire Sock

VÄRMESTRUMPOR BÄST I TEST

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 1.400 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter de mest prisvärda värmestrumporna 2024. ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock är ett par värmestrumpor som levererar hög kvalitet och bra batteritid till ett överkomligt pris.


ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock är utformad för att hålla dina fötter varma och bekväma hela dagen i kallt väder. Dessa värmestrumpor har ett inbyggt värmeslinga på undersidan av tån, som drivs av uppladdningsbara Li-ion-batterier med upp till 8-16 timmars batteritid. Med tre olika värmenivåer att välja mellan kan du anpassa din värme- och komfortnivå samt justera den efter temperaturförändringen utomhus. Den här mjuka värmestrumpan är tillverkad av 80 % bomull och 20 % spandex. Det går bra att tvätta värmestrumporna i 30 grader, o.b.s kom ihåg att ta ut batterierna först. Värmestrumporna levereras komplett med två batterier, en laddare (220 V), en USB-laddare och två batteripåsar.

Batterierna har en laddningstid på cirka 5-6 timmar. Oavsett om du jagar, fiskar eller bara vistas utomhus i kallt väder kommer ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock att ge dig den värme och komfort du behöver under hela dagen!

 • Hög kvalitet
 • Tre olika värmenivåer
 • Mycket bra batteritid
 • Tillverkat av 80% bomull

2. Värmestrumpor Avignon, Laddningsbar

— BÄSTA PREMIUMVAL VÄRMESTRUMPOR

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 2.200 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett par värmestrumpor som tillhör prisklassen premium. Avignon värmestrumpa kombinerar hög kvalitet med unika funktionaliteter.


Avignon värmestrumpa är en unik premiummodell av värmestrumpor som har utformats för att hålla dina fötter varma och torra under de kalla vintermånaderna. Strumporna levereras med två st 5V POWERBANK 3000 mAh uppladdningsbara batterier och ett laddningskit som innehåller en mikro-USB-kabel och en väggkontakt.

De avancerade egenskaperna hos Avignon Warming Socks gör dem till ett idealiskt val för dem som behöver hålla sig varm om fötterna vid jakt, fiske eller annan utomhusaktivitet. Med sitt pålitliga värmesystem och uppladdningsbara batteripaket erbjuder dessa värmestrumpor maximalt skydd i alla väderförhållanden, vilket gör dem till en ovärderlig tillgång när du trotsar kalla temperaturer!

Värmestrumporna har en enkel knappkontroll på utsidan som gör att du kan justera värmenivån. Denna funktion säkerställer att dina fötter förblir behagligt varma. Rekommenderas till dig som söker efter ett premium alternativ från Avignon.

 • Snygg design​
 • Premium kvalitet 
 • Mycket bra komfort
 • Medföljer 2 st powerbanks
Priset

3. Värmestrumpor Avignon, Powerbank

— BÄSTA VÄRMESTRUMPOR MITTERSTA PRISKLASSEN

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 1.800 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett par prisvärda värmestrumpor i mittersta prisklassen. Avignon värmestrumpa, powerbank är ett bra par värmestrumpor som har lång batteritid och det medföljer även två st powerbanks.


Avignon värmestrumpa, powerbank är utformade med ett innovativt värmesystem och premiumull för optimal isolering och komfort. Strumporna har tunna, superfina värmepaneler på toppen av tårna för att säkerställa maximal värmefördelning. Med ett knapptryck på utsidan av varje strumpa kan du välja mellan tre olika temperaturinställningar – från låg till hög.

Varje strumpa drivs av två medföljande 3000mAh Powerbanks och ger upp till ca 10 timmars värme. Avignon värmestrumpor är tillverkade av förstklassiga material som är mjuka och slitstarka. Ullblandningen är andningsbar och fukttransporterande, vilket håller fötterna varma.

För pålitlig värme även i kalla miljöer ger Avignon värmestrumpor med sitt integrerade värmesystem och dubbla powerbanks riktigt bra komfort och prestanda. Rekommenderas till dig som söker ett par riktigt bra värmestrumpor i mittersta prisklassen.

 • Bra​ kvalitet
 • Hög komfort och prestanda
 • Batteritid upp till 10 timmar
 • Medföljer 2 st powerbanks

4. Värmestrumpor Avignon, AA-batteri

BÄSTA BUDGETVAL VÄRMESTRUMPOR

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 600 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett budgetalternativ. Avignon Värmestrumpa, AA är de billigaste värmestrumporna från Avignon men låt inte priset lura dig! Det är faktiskt ett bra par värmestrumpor med hög kvalitet som levererar mycket bra andningsförmåga. Största skillnaden mot de dyrare alternativen är att dessa drivs av AA batterier istället för powerbank.


Avignon Värmestrumpa, AA är tillverkad av en kombination av 35 % ull, 35 % akryl, 15 % polyester och 15 % lycra – vilket ger bra komfort, mjukhet och värme. Värmestrumporna drivs av en 2×3 AA-batterier som köps separat. Batterierna kan enkelt placeras i fickan längst upp på utsidan av värmestrumpan. Tryck helt enkelt på on/off-knappen för att aktivera värmestrumpan som finns på toppen av tårna och njut av upp till ca 6 timmars värme.

Värmestrumpan finns i tre storlekar – S/M, L/XL och XXL. Med sin perfekta materialblandning kan de hålla dina fötter varma utan att kompromissa med andningsförmåga eller komfort. Denna modell från Avignon är ett bra budgetalternativ för ca 600 kr.

 • Bra pris
 • Finns i tre olika storlekar
 • Bra andningsförmåga
Kan ej drivas med powerbank

Värmestrumpor bäst i test

Vi har efter ett noggrant test sammanställt denna topplista med värmestrumpor bäst i test. Om du vet på ett ungefär vilken prisklass som passar dig då ska det inte vara nåt problem att hitta en modell som passar.

Att tänka på inför köp av värmestrumpor

Det kan vara utmanande att välja rätt modell när det gäller elektriska strumpor eftersom de varierar mellan olika modeller och märken. Nedan har vi sammanställt några faktorer att ha i åtanke. Men redan nu kan vi tipsa om att reflektera över när du kommer att använda dina värmestrumpor, hur mycket engagemang du vill lägga i ditt köp och vilken prisklass som skulle passa dig. Med det sagt är grundkonstruktionen ganska lika för de flesta modeller, och det som främst skiljer dem åt är batteritiden och materialet i själva strumpan.

 • Material & kvalité
 • Batteri & funktioner
 • Är de lätta att tvätta?
 • Prisklass
 • Rätt storlek

Material och Kvalité

Självklart vill man att värmestrumpor ska ha en bra passform och vara bekväma runt fötterna under äventyret. De flesta värmestrumpor som finns på marknaden är tillverkade av någon form av syntetiskt och stretchigt material. Vi rekommenderar att man letar efter värmestrumpor som har en hög andel merinoull, eftersom det är ett lätt och mjukt material. Om man väljer att köpa billiga värmestrumpor finns det en risk att kvaliteten blir avsevärt sämre.

Batteri och Funktioner

Självklart är det mer praktiskt att ha värmestrumpor med ett robustare batteri som har längre hållbarhet. Mer avancerade modeller kan hålla värmen i upp till 10-15 timmar, medan billigare värmestrumpor kanske bara klarar några timmar. Om man vet att man ofta är ute under längre perioder är batteritiden en viktig faktor att beakta, vilket vanligtvis anges i produktspecifikationerna. Det kan också vara klokt att kontrollera om batteriet ingår i köpet för att undvika att köpa det separat – även detta brukar framgå i produktspecifikationerna.

När det gäller funktioner, som vi nämnde tidigare, kan vissa modeller erbjuda möjligheten att reglera temperaturen. Det kan vara en fördelaktig funktion när det är extra kallt ute eller vid vår- eller höstäventyr när man inte behöver den högsta temperaturen. Det bör noteras att ju högre temperatur man väljer på dessa modeller, desto kortare blir batteritiden. Så om en tillverkare hävdar att värmestrumpor har en batteritid på 14 timmar, kanske den endast har 3-4 timmar i den högsta temperaturinställningen.

Skillnaden mellan värmestrumpor och värmesula?

Syftet med både värmestrumpor och värmesulor är att hålla fötterna varma. Båda är elektriska och batteridrivna, men den största skillnaden är att värmeslingan är placerad i sulan för värmesulan. Båda alternativen har sina egna fördelar och nackdelar, men vi anser att värmestrumporna ger en bättre spridning av värmen över hela foten jämfört med sulan.

Är det lätt att tvätta värmestrumpor?

Efter en dag full av äventyr, särskilt vid fiske och jakt, kan det hända att värmestrumporna får en sur lukt. Därför är det önskvärt att kunna tvätta värmestrumporna i tvättmaskinen. De flesta modellerna tål faktiskt tvätt i maskin vid 30 grader, men det är viktigt att ta bort batteriet innan man startar tvättmaskinen. Ibland medföljer även en praktisk tvättpåse för att skydda värmestrumporna. Om du är osäker på tvättinstruktionerna finns de vanligtvis angivna i produktspecifikationerna.

Slutord, värmestrumpor

Är du trött på att frysa om fötterna, särskilt tårna, under dina friluftsäventyr? Då kan det vara en bra idé att prova på ett par elektriska värmestrumpor. Oavsett om det är höst eller vinter kan man hamna i situationer där fötterna blir kalla. Några av de vanligaste tillfällen då man kan uppleva sådan kyla är vid fisketurer eller jakt, särskilt när man är stillasittande under en längre tid.

Det kan vara överväldigande att välja bland de olika värmestrumporna som finns på marknaden, särskilt om man är ny till denna teknik. För att underlätta har vi skrivit den här artikeln för att hjälpa dig att hitta de bästa värmestrumporna.


Författare & testare
Johan-nydal-jagare
Johan Nydal, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 309

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general