Värmestrumpor bäst i test 2023

Har du tänkt att köpa värmestrumpor? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika värmestrumpor som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp värmestrumporna till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Testvinnare – Värmestrumpor 2023


1. ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock

BÄST I TEST VÄRMESTRUMPOR

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 1.400 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter de mest prisvärda värmestrumporna 2023. ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock är ett par värmestrumpor som levererar hög kvalitet och bra batteritid till ett överkomligt pris.


ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock är utformad för att hålla dina fötter varma och bekväma hela dagen i kallt väder. Dessa värmestrumpor har ett inbyggt värmeslinga på undersidan av tån, som drivs av uppladdningsbara Li-ion-batterier med upp till 8-16 timmars batteritid. Med tre olika värmenivåer att välja mellan kan du anpassa din värme- och komfortnivå samt justera den efter temperaturförändringen utomhus. Den här mjuka värmestrumpan är tillverkad av 80 % bomull och 20 % spandex. Det går bra att tvätta värmestrumporna i 30 grader, o.b.s kom ihåg att ta ut batterierna först. Värmestrumporna levereras komplett med två batterier, en laddare (220 V), en USB-laddare och två batteripåsar.

Batterierna har en laddningstid på cirka 5-6 timmar. Oavsett om du jagar, fiskar eller bara vistas utomhus i kallt väder kommer ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock att ge dig den värme och komfort du behöver under hela dagen!

 • Hög kvalitet
 • Tre olika värmenivåer
 • Mycket bra batteritid
 • Tillverkat av 80% bomull
Inga nackdelar!

2. Avignon Värmestrumpa, Laddningsbar

— BÄSTA PREMIUMVAL VÄRMESTRUMPOR

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 2.200 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett par värmestrumpor som tillhör prisklassen premium. Avignon värmestrumpa kombinerar hög kvalitet med unika funktionaliteter.


Avignon värmestrumpa är en unik premiummodell av värmestrumpor som har utformats för att hålla dina fötter varma och torra under de kalla vintermånaderna. Strumporna levereras med två st 5V POWERBANK 3000 mAh uppladdningsbara batterier och ett laddningskit som innehåller en mikro-USB-kabel och en väggkontakt.

De avancerade egenskaperna hos Avignon Warming Socks gör dem till ett idealiskt val för dem som behöver hålla sig varm om fötterna vid jakt, fiske eller annan utomhusaktivitet. Med sitt pålitliga värmesystem och uppladdningsbara batteripaket erbjuder dessa värmestrumpor maximalt skydd i alla väderförhållanden, vilket gör dem till en ovärderlig tillgång när du trotsar kalla temperaturer!

Värmestrumporna har en enkel knappkontroll på utsidan som gör att du kan justera värmenivån. Denna funktion säkerställer att dina fötter förblir behagligt varma. Rekommenderas till dig som söker efter ett premium alternativ från Avignon.

 • Snygg design​
 • Premium kvalitet 
 • Mycket bra komfort
 • Medföljer 2 st powerbanks
Priset

3. Avignon Värmestrumpa, Powerbank

— BÄSTA VÄRMESTRUMPOR MITTERSTA PRISKLASSEN

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 1.800 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett par prisvärda värmestrumpor i mittersta prisklassen. Avignon värmestrumpa, powerbank är ett bra par värmestrumpor som har lång batteritid och det medföljer även två st powerbanks.


Avignon värmestrumpa, powerbank är utformade med ett innovativt värmesystem och premiumull för optimal isolering och komfort. Strumporna har tunna, superfina värmepaneler på toppen av tårna för att säkerställa maximal värmefördelning. Med ett knapptryck på utsidan av varje strumpa kan du välja mellan tre olika temperaturinställningar – från låg till hög.

Varje strumpa drivs av två medföljande 3000mAh Powerbanks och ger upp till ca 10 timmars värme. Avignon värmestrumpor är tillverkade av förstklassiga material som är mjuka och slitstarka. Ullblandningen är andningsbar och fukttransporterande, vilket håller fötterna varma.

För pålitlig värme även i kalla miljöer ger Avignon värmestrumpor med sitt integrerade värmesystem och dubbla powerbanks riktigt bra komfort och prestanda. Rekommenderas till dig som söker ett par riktigt bra värmestrumpor i mittersta prisklassen.

 • Bra​ kvalitet
 • Hög komfort och prestanda
 • Batteritid upp till 10 timmar
 • Medföljer 2 st powerbanks
Inga nackdelar!

4. Avignon Värmestrumpa, AA-batteri

BÄSTA BUDGETVAL VÄRMESTRUMPOR

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 600 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett budgetalternativ. Avignon Värmestrumpa, AA är de billigaste värmestrumporna från Avignon men låt inte priset lura dig! Det är faktiskt ett bra par värmestrumpor med hög kvalitet som levererar mycket bra andningsförmåga. Största skillnaden mot de dyrare alternativen är att dessa drivs av AA batterier istället för powerbank.


Avignon Värmestrumpa, AA är tillverkad av en kombination av 35 % ull, 35 % akryl, 15 % polyester och 15 % lycra – vilket ger bra komfort, mjukhet och värme. Värmestrumporna drivs av en 2×3 AA-batterier som köps separat. Batterierna kan enkelt placeras i fickan längst upp på utsidan av värmestrumpan. Tryck helt enkelt på on/off-knappen för att aktivera värmestrumpan som finns på toppen av tårna och njut av upp till ca 6 timmars värme.

Värmestrumpan finns i tre storlekar – S/M, L/XL och XXL. Med sin perfekta materialblandning kan de hålla dina fötter varma utan att kompromissa med andningsförmåga eller komfort. Denna modell från Avignon är ett bra budgetalternativ för ca 600 kr.

 • Bra pris
 • Finns i tre olika storlekar
 • Bra andningsförmåga
Kan ej drivas med powerbank

Att tänka på inför köp av värmestrumpor

När du funderar på vilka värmestrumpor du ska köpa finns det några faktorer att ta hänsyn till. För det första är batteritiden en viktig faktor eftersom du vill ha ett par värmestrumpor som håller värme under den tiden du vistas ute. Det är också viktigt att tänka på värmestrumpornas kvalitet – se till att de är tillverkade av tyger av god kvalitet som håller dina fötter varma i kallt väder samtidigt som de är bekväma och andningsbara.

Dessutom är det viktigt att tänka på din budget när du köper värmestrumpor eftersom priserna kan variera avsevärt beroende på vilket märke och vilken typ av värmestrumpa du letar efter. Överväg att investera i ett par bra värmestrumpor som är välgjorda och slitstarka så att de räcker till under många äventyr i kallt väder.

Slutligen är det också en bra idé att läsa på om olika typer av material som används för att tillverka värmestrumporna – vissa material som merinoull är inte bara lätta utan erbjuder utmärkt isolering och värmebehållning. Att känna till denna fakta kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av värmestrumpa som är bäst lämpad för dina behov. Med dessa saker i åtanke bör du kunna hitta ett par riktigt bra värmestrumpor som tjänar sitt syfte perfekt!

Värmestrumpor bäst i test 2023

Vi har efter en noggrann undersökning sammanställt denna topplista med värmestrumpor bäst i test. Om du vet på ett ungefär vilken prisklass som passar dig samt vilket ändamål som du ska använda värmestrumporna till – då ska det inte vara nåt problem att hitta en modell som passar.


Författare & testare
Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma. 


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 22

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general