Bästa hörselskydd jakt » Bäst i test 2024

Har du tänkt att köpa hörselskydd jakt? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika hörselskydd jakt som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp hörselskydden till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

linus-stromqvist-jagare
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Testvinnare – Hörselskydd 2024


1. Peltor Sporttac

BÄSTA HÖRSELSKYDD JAKT 2024

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 2.000 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett prisvärt hörselskydd för jakt. Peltor Sporttac är ett hörselskydd som kombinerar bra kvalitet och tillförlitlighet till ett mycket överkomligt pris. Men notera, rekommenderas ej till tävlingsskytte, skytte på bana.


Hörselskydd Peltor Sporttac erbjuder en bra kombination av kvalitet, ljudförstärkning och komfort för prisklassen. Dessa hörselskydd är en riktig toppsäljare och används av jägare och skyttar över hela världen tack vare en bra prestanda samt prisvärdhet. Hörselskydden har en praktisk volymkontroll som gör det möjligt att själv justera hörselnivån efter dina behov. Drifttiden på upp till 600 timmar är också otroligt imponerande för en sådan enhet.

Peltor Sporttac levererar inte bara en ljuddämpning utan det finns även en funktion som förstärker ljudet så att du kan höra ännu bättre. Den här tekniken är väldigt bra när du sitter på pass och vill höra varenda liten rörelse i skogen samtidigt om du skyddar dina öron när du skjuter. Du kan även synkronisera hörselskyddet med din jaktradio.

Dessa hörselskydd levereras också med två utbytbara ytterskal (orange och grönt) som gör att du kan byta färg på dina hörselskydd. Peltor Sporttac ger bra resultat när det gäller kvalitativ brusreducering och ljudförstärkning. Men notera, vi rekommenderar inte dessa hörselskydd när det kommer till tävlingsskytte och övrig skytte på bana. Peltor sporttac har inte tillräckligt bra skyddsklass och dämpar inte tillräckligt bra för tävlingsskytte. Fungerar bra till jakt men på banan bör man byta upp sig. Vi rekommenderar främst att man använder öronproppar (airplugs) till skyttebanan. Det kan även vara besvärligt med sådana hörselskydd om man använder glasögon vid pistolskytte. Men på det hela taget är det ett riktigt bra hörselskydd för prisklassen när det kommer till jakt!

 • Toppsäljare
 • Bra kvalitet & hållbarhet​ för prisklassen
 • Batteritid upp till 600 timmar
 • Förstärker ljud + skyddar öronen
 • Kan anslutas till jaktradio
För dålig ljuddämpande förmåga till skyttebanan

2. Peltor WS Alert XP

— BÄSTA PREMIUMVAL HÖRSELSKYDD JAKT

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 6.500 kr

Peltor WS Alert XP rekommenderas till dig som söker efter en premium modell. Peltor WS Alert XP tillhör ett av de mest högkvalitativa hörselskydden på marknaden.


Den nya Peltor WS Alert XP har en brusreducerande mikrofon och den senaste Bluetooth-tekniken. Du kan ansluta din mobiltelefon till hörselskydden och ta emot dina samtal handsfree utan att behöva ta fram mobilen. Du kan även lyssna på radiokanaler och musik. Upp till ca 73 timmars batteritid.

Peltor WS Alert XP är den nya modellen som är en uppföljaren till den välkända och populära hörselskyddet Peltor WS Alert. Hörselskyddet är mycket lätt och smidigt att ansluta till Bluetooth, men kom ihåg att du måste hålla din mobiltelefon inom 15-20 meters avstånd. Radiomottagningen är mycket stabil och högtalarna är av hög kvalitet. Batteriet kan laddas via en kabel som ansluts till ett eluttag eller USB. Det kostar lite mer förstås men vi vågar faktiskt påstå att det kan vara värt varenda krona om du vill ha ett hörselskydd i absoluta toppklass.

 • Radio & musik
 • Stabil radiomottagning
 • Högkvalitativa högtalare 
 • Handsfree-telefon via Bluetooth
Priset
Tyngre modell

3. Sordin Supreme Pro X LED Blaze

— BÄSTA HÖRSELSKYDD JAKT MITTERSTA PRISKLASSEN

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 2.900 kr

Hörselskyddet Sordin Supreme Pro X rekommenderas till dig som söker efter en prisvärd modell i den mittersta prisklassen. Sordin Supreme Pro X är ett hörselskydd med mycket bra kvalitet samt ljuddämpning.


Hörselskyddet Sordin Supreme Pro är en mycket bra modell som är utformad för att skydda din hörsel under jakten. Denna produkt tillverkas i Värnamo – Sverige med endast de bästa materialen och komponenterna så att du kan vara säker på dess kvalitet. De två separata och vattentäta mikrofonerna ger optimal riktningsförmåga för exakt ljuduppfattning. Du får cirka 600 timmars drift på två vanliga AAA-batterier samt en AUX-ingång för anslutning av externa ljudkällor som jaktradio eller mobiltelefon.

Dessa hörselskydd har även inbyggda LED-lampor. Hörselkåporna finns att köpa i grön, kamouflage eller orange. Du får även fem års garanti när du köper hörselskydden hos astrosweden.se. Efter test har vi kommit fram till att denna modell har en aning bättre passform mot Peltor modellerna. Rekommenderas till dig som söker efter hörselskydd med hög kvalitet i den mittersta prisklassen.

 • 5 års garanti
 • Mycket bra kvalitet
 • Inbyggd LED-lampa
 • Upp till ca 600 timmar drifttid
 • Två separata, vattentäta mikrofoner
 • Vattentäta, IP 67 testade mikrofoner
Något sämre passform än Peltor modellerna

4. Hunter D-Quad

BÄSTA BUDGETVAL HÖRSELSKYDD JAKT

3-stars
Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 900 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett billigare budgetalternativ. Hunter D-Quad är ett av de billigaste hörselskydden på marknaden men levererar ändå okej kvalitet och prestanda för prislappen.


Hunter D-Quad hörselskydd är utformad för att ge ett skydd mot plötsliga impulsljud. Aktiv ljudreglering som snabbt reagerar (0,02s) och skyddar hörseln vid plötsliga impulsljud över 82 db. Hörselskyddens uppladdningsbara 500 mAh batterier ger ca 15 timmars drifttid. Hörselskyddet Hunter D-Quad är ett bra val om du söker efter ett budgetalternativ under tusenlappen.

 • Bra pris
 • Reagerar på ljud 0,02s
 • Skyddar mot impulsljud över 82 db
Sämre kvalitet
Sämre battertid
Inte lika bra ljuddämpande förmåga

Att tänka på inför köp av hörselskydd jakt

Att köpa hörselskydd jakt är en mycket bra investering för att skydda din hörsel från de skadliga impulsljud som uppstår när skott avlossas. Här kommer några saker att tänka på inför ditt köp av hörselskydd jakt:

 1. Typ av hörselskydd: Det finns olika typer av hörselskydd, inklusive öronproppar och hörselkåpor.
 2. Skyddsnivå: Hörselskyddets skyddsnivå mäts i decibel (dB). Ju högre skyddsnivå, desto bättre skydd mot höga ljud. Notera att ren generellt så har de dyrare modellerna bättre skyddsnivå.
 3. Passform: Det är viktigt att hörselskyddet passar korrekt för att ge det bästa skyddet. Öronproppar ska sättas in ordentligt i hörselgången, medan hörselkåpor ska sitta tätt mot huvudet/öronen.
 4. Komfort: Hörselskydd ska vara bekväma att bära under längre perioder. Prova på flera olika modeller och välj en som känns bekväm och passar bra.
 5. Kvalitet: Välj hörselskydd av hög kvalitet som är tillverkade av material som är slitstarka.
 6. Användning: Tänk på hur ofta och under vilka omständigheter du kommer att använda hörselskyddet. Om du behöver bära hörselskydd under längre perioder, välj en modell som är bekväm och lätt att bära.

Hörselskydd jakt med bluetooth

Hörselskydd med Bluetooth är en typ av hörselskydd som har en inbyggd Bluetooth-funktion, vilket gör att du kan ansluta hörselskyddet till en Bluetooth-kompatibel enhet, som en smartphone eller en dator. Detta gör det möjligt att lyssna på musik eller ta emot samtal medan du använder hörselskyddet.

Fördelarna med hörselskydd med Bluetooth är att de är bekväma och lättanvända eftersom du kan ansluta till din enhet utan att behöva ta av hörselskyddet. Detta gör det också möjligt att använda hörselskyddet som hörlurar för att lyssna på musik eller eller radio.

En annan fördel med hörselskydd med Bluetooth är att de är idealiska för personer som arbetar i bullriga miljöer, som byggplatser eller fabriker och såklart under jakten eftersom de kan skydda hörseln samtidigt som de tillåter kommunikation med andra kollegor eller vänner.

När du köper hörselskydd med Bluetooth, se till att de fortfarande erbjuder tillräckligt högt skydd mot höga ljud och buller, och att de är bekväma att bära under längre perioder. Det kan också vara bra att kontrollera batteritiden för att se till att hörselskyddet kan användas under en längre tid utan att behöva laddas.

Hörselskydd jakt med radio

Hörselskydd med radio kombinerar hörselskydd med en inbyggd radiomottagare som gör det möjligt för dig som jägare att höra både omgivande ljud och kommunikation via radio samtidigt som de skyddar hörseln mot höga ljud.

Fördelarna med hörselskydd med radio för jakt är att de ger hörselskydd och möjlighet till kommunikation och hörsel av omgivande ljud, inklusive djurläten, fotsteg och annat ljud som kan hjälpa till att lokalisera vilt. De kan också vara användbara för att kommunicera med andra jägare under jakten, vilket kan göra jakten mer effektiv och säker.

När du köper hörselskydd med radio är det viktigt att välja en modell med hög ljudkvalitet och klar radiomottagning. De bör också vara bekväma att bära under längre perioder och ha en bra passform för att ge optimalt hörselskydd. Det är också viktigt att välja hörselskydd med radio som är lätta att använda och som har en batteritid som räcker för dina behov under jakten.

Aktiva hörselskydd jakt

Aktiva hörselskydd jakt är en modell som använder en teknik som kallas aktiv brusreducering. Det används för att blockera höga ljud samtidigt som de tillåter dig att höra omgivande ljud på en säker nivå. Dessa hörselskydd är särskilt användbara för jägare eftersom de kan hjälpa till att skydda hörseln samtidigt som de tillåter jägaren att höra vilt och andra ljud som är viktiga för att lyckas med jakten.

Aktiva hörselskydd fungerar genom att mäta ljudnivån omkring användaren och skicka ut motsatta ljudvågor för att minska eller eliminera buller. Detta gör att användaren kan höra omgivande ljud på en säker nivå medan höga ljud som skott och andra höga ljud minskas.

Fördelarna med aktiva hörselskydd jakt är att de ger hög ljudkvalitet och skyddar hörseln samtidigt som de tillåter jägaren att höra viktiga ljud. De är också bekväma att bära under längre perioder och kan vara anpassningsbara för att passa olika huvudstorlekar och former. Dessutom är många aktiva hörselskydd utformade för att vara vattenbeständiga och tåliga för att klara av tuffa förhållanden ute i naturen.

När du köper aktiva hörselskydd jakt är det viktigt att välja hörselskydd av hög kvalitet med en hög grad av brusreducering och en klar ljudkvalitet. De bör också vara bekväma att bära under längre perioder och ha en bra passform för att ge optimalt hörselskydd.

Fördelar med hörselskydd jakt

 1. Skyddar hörseln: Hörselskydd jakt skyddar jägarens hörsel mot höga ljud som skott och andra ljud som kan orsaka permanent hörselskada.
 2. Förbättrar koncentrationen: Genom att minska bakgrundsbruset kan hörselskydd förbättra användarens koncentration och hjälpa dem att fokusera på jakten.
 3. Ökar säkerheten: Hörselskydd för jakt kan öka säkerheten genom att hjälpa jägaren att höra viktiga ljud som närmar sig, till exempel ljud från andra jägare eller vilt.
 4. Minskar trötthet: Att utsättas för högt ljud under längre perioder kan orsaka trötthet och stress. Hörselskydd för jakt kan minska detta och ge en mer avslappnad jaktupplevelse.
 5. Tillåter kommunikation: Vissa hörselskydd för jakt är utrustade med en inbyggd radiomottagare som möjliggör kommunikation mellan jägare, vilket kan vara särskilt användbart i stora jaktlag.

Sammanfattningsvis är hörselskydd jakt en viktig utrustning som skyddar hörseln, ökar säkerheten och förbättra jaktupplevelsen. Det är viktigt att välja hörselskydd av bra kvalitet som passar dig och dina behov för att maximera dessa fördelar.


Författare & testare
Johan-nydal-jagare
Johan Nydal, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 207

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general