Bästa Jaktradio 2023 » Bäst i test

Har du tänkt att köpa en jaktradio? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika modeller som vi tycker är mest köpvärda. Vi har tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken, allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Bästa jaktradion 2023

  1. Mest prisvärda: Icom ProHunt D52 
  2. Prisklass Budget: Zodiac Basic Pro 155
  3. Prisklass Premium: ICOM ProHunt F3400DS Digital/Analog jaktradio med Bluetooth
  4. Kombipaket (31MHz + 155MHz): Lafayette Smart Kombipaket Blåtand
  5. Budget kombipaket (31MHz + 155MHz): Zodiac One BT 31+155 MHz
  6. Jaktradio paket 2st: Jaktradio Paket 2 Stycken, 155 MHz Albe-X5. Röd. 5 Watt

Jaktradio icom ProHunt D52 (Mest prisvärd)

Jaktradio icom ProHunt D52 (Mest prisvärd)

5/5
Betyg från jaktfakta.se
5/5

En jaktradio är en viktig del av utrustningen för alla jägare. Denna robusta och pålitliga Icom ProHunt D52 har utformats för att ge tillförlitlig kommunikation inom jaktlaget, även i avlägsen eller svår terräng. Det är en liten och smidig 155 MHz analog- samt digital jaktradio. Den kan leverera klart ljud över ett stort avstånd. Denna jaktradio har Svenska och Norska jaktkanaler samt 14 extra digitala kanaler, vilket gör att du enkelt kan växla mellan kanalerna vid behov. Den är också utrustad med CTCSS- och DSCS-toner, vilket gör det lättare att välja sändning i bullriga miljöer.

Andra viktiga funktioner hos denna jaktradio är inspelningsfunktionen för utgående och inkommande anrop och en LCD-display som är lätt att använda även i svaga ljusförhållanden. Dessutom har denna jaktradio en VOX-funktion som möjliggör handsfree-drift så att du kan ha händerna fria när du kommunicerar med ditt sällskap. Oavsett om du jagar själv eller ingår i en grupp hjälper jaktradio Icom ProHunt D52 dig att hålla kontakten även när du är ute i skog och mark.

Medföljer som standard: Batteri till jaktradio (BP-290), snabbladdare (BC-227), bältesklips, standardantenn, en för Sverige (röd) och en för Norge (blå).

Pris: ~ 5.995 SEK

Lafayette Smart Kombipaket Blåtand

Lafayette Smart Kombipaket Blåtand

4/5
Betyg från jaktfakta.se
4/5

Lafayette Smart Kombipaket Blåtand är ett kombipaket som passar bra till dig som jagar i olika jaktlag med olika frekvenser (31MHz och 155MHz). Det är en högteknologisk jaktradio som är utformad med den senaste tekniken för att ge dig som jägare en exceptionell kombination av ljud- och kommunikation. Den här jaktradion ger kristallklart ljud och är utrustad med ett komplett utbud av funktioner. Som exempel en kraftfull förstärkare för maximal ljudutgång, en inbyggd digital signalprocessor för att filtrera brus och förbättra tydligheten, Bluetooth-anslutning för handsfree-drift och hundratals förprogrammerade jaktkanaler. Med denna jaktradio kan du enkelt hålla kontakten med ditt jaktsällskap utan att oroa dig för störningar eller förlorad signalstyrka. 

Kombinationspaketet innehåller också ett vattentätt fodral som skyddar jaktradion under våta förhållanden, samt monteringstillbehör för enkel installation på ett fordon eller trädstativ. Med sin moderna design, robusta konstruktion och pålitliga prestanda gör Lafayette Smart Kombipaket Blåtand det enklare än någonsin att hålla kontakten när du är på jakt.

Pris: ~ 5.695 SEK

Fler jaktradio modeller från Lafayette

Jaktradio Zodiac One BT 31+155 MHz

Jaktradio Zodiac One BT 31+155 MHz

3.5/5
Betyg från jaktfakta.se
3.5/5

Zodiac One BT 31+155 MHz är en kraftfull, mångsidig jaktradio enhet som är utformad speciellt för jakt och liknande utomhusaktiviteter. Den arbetar på frekvensbandet 31+155 MHz och ger användarna ett brett utbud av kommunikationsalternativ, inklusive röst- och dataöverföring över långa avstånd. Denna jaktradio har byggts enligt höga kvalitetsstandarder och är tillräckligt hållbar för att klara de tuffa förhållanden som är förknippade med jakt.

Den har en ergonomisk design som gör den lätt att använda och bekväm att hålla i när man är på språng, medan de intuitiva kontrollerna gör den enkel att använda även i svagt ljus. Med sina sändningar med lång räckvidd, pålitliga prestanda och omfattande funktioner är jaktradio Zodiac One BT 31+155 MHz en bra jaktradio för alla seriösa jägare och friluftsmänniskor.

Pris: ~ 3.990 SEK

Jaktradio Zodiac Basic Pro 155 (Prisklass budget)

Zodiac Basic Pro 155 (Prisklass budget)

3/5
Betyg från jaktfakta.se
3/5

Zodiac Basic Pro 155 är ett utmärkt val för jägare som söker en billigare och budgetvänlig jaktradio. Den här modellen erbjuder en mängd olika funktioner som gör den lämplig för alla jakttillfällen. Den har en tydlig display och är förprogrammerad med de 7 svenska jaktkanalerna på 155MHz. LCD-displayen ger också dig som jägare lättläst information om kanalfrekvenser, batterinivå och till och med signalstyrka. 

Denna jaktradio har även en imponerande ljudkvalitet tack vare den kristallklara högtalaren och 3 watts ljudutgångseffekt. Den är utrustad med en antenn som har en räckvidd på 10 km som kan ta emot signaler från längre avstånd än andra liknande modeller. Dessutom gör dess lätta och kompakta design den extremt bärbar och lätt att ta med sig på vilken jakt som helst.

På det hela taget är jaktradio Zodiac Basic Pro 155 både kostnadseffektiv och tillförlitlig, vilket gör den till ett idealiskt val för jägare som vill ha både överkomliga priser och kvalitetsprestanda när de söker en jaktradio. 

Passande tillbehör till denna jaktradio:

  • Skogsantenn: 8
  • Headset & Öronmusslor: E

Pris: ~ 1.690 SEK

Jaktradio Paket 2 Stycken, 155 MHz Albe-X5

Jaktradio Paket 2 Stycken, 155 MHz Albe-X5.

5/5
Betyg från jaktfakta.se
5/5

Det här jaktradiopaketet innehåller två stycken 155 MHz Albe-X5-radioapparater, vilket är det perfekta valet för jägare som behöver en tillförlitlig och robust kommunikationsutrustning. Dessa radioapparater kommer i en livlig röd färg och har en imponerande utgångseffekt på 5 W. Dessutom är de konstruerade för att vara dammtäta och vattentäta upp till IP67-standarder. Detta gör dem idealiska för användning utomhus under tuffa förhållanden. 

Tack vare sin kraftfulla utgångseffekt och avancerade konstruktion säkerställer dessa radioapparater tydlig och stabil kommunikation mellan användare över stora avstånd. Dessutom gör deras ergonomiska form dem bekväma att hålla i handen och ger enkel åtkomst till vanliga knappar utan att kompromissa med bärbarhet eller bekvämlighet.

Pris: ~ 3.995 SEK

Härkila Mountain Hunter Smock

Jaktradio ICOM ProHunt F3400DS Digital/Analog Bluetooth (Premium)

4/5
Betyg från jaktfakta.se
4/5

Jaktradio ICOM ProHunt F3400DS digital/analog med Bluetooth är en förstklassig jaktradio som är utformad för att förbättra din jaktupplevelse. Denna jaktradio modell har avancerad digital och analog teknik och kan skryta med exceptionell ljudkvalitet, kraftfull signalmottagning och förlängd batteritid. Den är idealisk för både långa och korta jaktdagar och har även Bluetooth-funktion för enkel ljudströmning från kompatibla enheter.

Denna premium radiomodell är utrustad med ett lättanvänt menysystem med justerbara ljudparametrar, så att du kan anpassa lyssningsupplevelsen efter dina preferenser. Med en hållbar konstruktion och ett dammtätt hölje klarar den även de mest extrema utomhusförhållanden. Dessutom hittar du en rad användbara tillbehör som levereras tillsammans med denna jaktradio, t.ex. brusreducerande hörlurar, en bärväska och en adapter för hörlurar.

Jaktradio ICOM ProHunt F3400DS är perfekt för jägare som bara nöjer sig med bästa prestanda i fält. Dess överlägsna ljudkvalitet och förlängda batteritid bidrar säkert till att göra varje jakt framgångsrik!

Pris: ~ 6.995 SEK

Vanliga frågor om jaktradio

Vad är en jaktradio?

En jaktradio är en specialiserad typ av tvåvägskommunikationsutrustning som är särskilt utformad för att användas av jägare. Denna typ av radio använder vanligtvis VHF- och UHF-frekvenser och är lätt, liten i storlek och robust. De är vattentäta, dammtäta och falltåliga, vilket gör dem idealiska för användning i tuffa miljöer. De kan ha flera ytterligare funktioner som LCD-skärmar, LED-indikatorer och knappsatser. En jaktradio gör det möjligt för två eller flera personer att kommunicera från olika platser utan att behöva använda trådar eller kablar. Jaktradio säljs vanligtvis i par eller kit med headset, laddare och antenn. 

Förutom att de används av jägare på vandringsleden kan en jaktradio också användas vid andra utomhusaktiviteter som vandring och camping där kommunikation mellan individer kan behövas. Jaktradioapparater kan fungera med både kortdistanssändningar, t.ex. inom synlinjeavstånd, och långdistanssändningar som täcker större avstånd över terränghinder. De flesta jaktradio modeller ger upp till 8 kommunikationskanaler vid upp till 8 watt uteffekt vilket gör att flera användare kan kommunicera samtidigt över samma frekvensband samtidigt som de behåller en god röstklarhet. Överföringens räckvidd beror på faktorer som terrängförhållanden och väder, men det är inte ovanligt att man under optimala förhållanden uppnår räckvidder på flera kilometer.

Jaktradio räckvidd?

En jaktradio med 155 MHz har normalt betydligt längre räckvidd än 31MHz. Om du till exempel jagar på en jaktmark som inte har alltför dramatisk terräng kan du förvänta dig minst 3 000 meters räckvidd. 

Hur går ett jaktradio test till?

Vi har tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken, allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Jaktradio frekvenser?

När man ska köpa en jaktradio så finns det två standard frekvenser 31MHz och 155 MHz. Notera att alla jägare som ska kommunicera via jaktradio måste använda samma frekvens. 

Varför ska man använda jaktradio?

En jaktradio är ett viktigt verktyg för alla jägare, eftersom de gör det möjligt för dem att hålla kontakten och hålla sig informerade när de är ute i på jakt. En jaktradio erbjuder en mängd olika funktioner som gör dem till ett idealiskt val för jägare som vill vara säkra och ha tillförlitlig kommunikation till jaktlaget.

Till att börja med ger en jaktradio användarna tillgång till ett stort antal frekvenser, vilket gör att de kan kommunicera med andra jägare eller sök- och räddningspersonal vid behov. Detta kan vara särskilt användbart när man jagar i stora jaktlag. Dessutom är många jaktradio modeller utrustade med väderradioapparater som meddelar dig om potentiella faror som starka vindar eller oväntade stormar.

Förutom att användas i nödsituationer är en jaktradio också utmärkt till att hålla sig uppdaterad om senaste viltobservationer. Detta kan vara otroligt användbart när du letar efter en viss art i ett nytt område eller när du följer djurens flyttningsmönster över tid. Eftersom en jaktradio ofta har förlängd batteritid kan de hjälpa dig att spara energi under jakten genom att eliminera behovet av att ständigt kontrollera din telefon eller andra elektroniska enheter.

Slutligen ger jaktradion en möjlighet att umgås när man är ute på fältet och kan göra långa dagar roligare. Oavsett om det handlar om att dela historier om tidigare jaktuppleverser eller diskutera tekniker och strategier ger en jaktradio möjlighet att enkelt komma i kontakt med andra jägare utan att behöva oroa sig för mobiltjänster eller wi-fi-anslutningar.

På det hela taget är en jaktradio en ovärderlig tillgång för alla jägare och passionerade friluftsmänniskor. Den erbjuder både praktisk hjälp, samt möjlighet till roliga men också viktiga samtal under långa vandringar i skog och mark. Genom att utnyttja avancerad skanningsteknik och kraftfulla signalöverföringsmöjligheter ger alltså en jaktradio möjligheten att hålla sig informerad och uppkopplad oavsett vart jakten för dig.

Författare & testare
Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå.

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma. 

Populära artiklar

Kontakta oss gärna om ni har önskemål på andra produkter som ni vill att vi ska testa! 😃

Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 2

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general