Värmehandskar jakt 2024 » Bäst i test

Har du tänkt att köpa värmehandskar? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika värmehandskar som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp värmehandskarna till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

linus-stromqvist-jagare
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Testvinnare – Värmehandskar 2024


1. Heat Experience Heated Everyday Gloves

BÄST I TEST VÄRMEHANDSKAR

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter en mycket prisvärd modell värmehandskar. Heat Experience Heated Everyday Gloves är ett par värmehandskar som kombinerar hög kvalitet och lång batteritid till ett mycket bra pris.


Heat Experience Heated Everyday Gloves är ett mycket prisvärt och innovativt sätt att hålla händerna och fingrarna varma under kalla vinterdagar. Dessa värmehandskar har en avancerad batteriteknik som kan ge upp till ca 5 timmars jämn värme när den är fulladdad. Värmehandskens insida är tillverkad med högkvalitativ material, utformad för att ge maximerad värme. Utsidan är tillverkad av ett slitstarkt syntetiskt material som är både vattenavvisande och andningsbart. Detta gör att dessa värmehandskar är perfekta för utomhusaktiviteter i alla typer av väder. Dessa värmehandskar finns att köpa i flera olika storlekar med en mycket bra passform. Det finns även justerbara remmar som garanterar en bra passform.

Värmehandskarna har tre olika temperaturinställningar så du kan välja hur mycket värme du vill ha från dem. En LED-indikatorlampa låter dig veta när strömmen håller på att ta slut, vilket gör så du aldrig behöver stå med kalla händer när batteriet tar slut. Oavsett om du ska ut på jakt, åka skidor, snowboard eller bara njuta av en kylig dag utomhus så är Heat Experience Heated Everyday Gloves ett prisvärt sätt att hålla dina händer varma!

 • Mycket slitstarkt material
 • Upp till 5 timmars batteritid
 • Värmeslinga i varje finger
 • Pekskärmsvänlig fingertopp
 • Tre värmenivåer
 • 2 års garanti
Inga nackdelar!

2. Hestra Power Heater Gauntlet 

— BÄSTA PREMIUMVAL VÄRMEHANDSKAR

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter värmehandskar med riktigt hög kvalitet. Hestra Power Heater Gauntlet tillhör en av de mest exklusiva värmehandskarna på marknaden.


Hestra Power Heater Gauntlet är en lyxig värmehandske som tillhör prisklassen Premium. Dessa värmehandskar är tillverkade med ett mycket slitstarkt och vattentätt material. Insidan är utrustad med ett isolerat foder för extra värme och komfort, samtidigt som den ger full fingerfärdighet för alla utomhusaktiviteter. För de särskilt kalla dagarna finns det en extra handledsrem som hjälper till att hålla handlederna helt täckta och isolerade.

Med dessa värmehandskar kommer du att hålla dig riktigt varm om händerna under kalla vinterdagar. Vi rekommenderar denna modell till dig som vill ha det där lilla extra, det kostar lite mer såklart men det kan vara värt varenda krona om du vill ha värmehandskar med den högsta kvalitén. 

 • 100% Polyester
 • Lång batteritid
 • Hög kvalitet och komfort
 • Mycket bra passform
 • Premium värmehandskar
Priset

3. Härkila Clim8 HWS Värmehandskar jakt 

— ETT TILL BRA PREMIUMVAL FRÅN HÄRKILA

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 2.900 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter värmehandskar som tillhör prisklass premium. Härkila Clim8 HWS är ett par värmehandskar av högsta kvalitet från Härkila.


Värmehandsken Härkila Clim8 HWS är en premium modell från Härkila. Värmehandsken har ett värmesystem som är placerat på baksidan av handen och fingrarna och som är utformat för att hålla dig varm även när temperaturen sjunker. Värmehandskens handflata är utrustad med halkfria gummipunkter för ett säkert grepp, medan en inre ficka på handsken gör att du kan förvara batteriet.

Med högkvalitativ isolering, avancerad vattenavvisande teknik och justerbara inställningar för temperaturreglering är värmehandskarna idealiska för dem som behöver vara aktiva utomhus i kalla väderförhållanden. Vi rekommenderar starkt denna modell till dig som vill ha värmehandskar av hög kvalitet i premiumklass.

 • Hög kvalitet
 • 100% Polyester
 • Mycket bra passform
 • Batteritid ca 4-5 timmar
 • Förvaringsficka för batteri
Priset

4. Heat Experience Heated Hunt

BÄSTA VÄRMEHANDSKAR JAKT

Denna modell rekommenderas framförallt till jakt. Det är ett par värmehandskar med ett mycket tyst material och denna modell har även ett avtagbart avtryckarfinger. Denna modell levererar också bra kvalitet och komfort!


Heat Experience Heated Hunt Gloves värmehandskar – den perfekta värmehandsken för långa jaktdagar! Den här uppvärmda värmehandsken är utformad för att ge upp till ca fem timmars värme. De två 7,4 V 2200 mAh uppladdningsbara li-ion-batterierna ser till att du inte får slut på värme under tiden du är i skogen. Dessa värmehandskar kan även laddas upp på bara fyra timmar när de är anslutna till ett uttag eller två och en halv timme med hjälp av en billaddare (säljs separat).

Den här värmehandsken har inte bara en ergonomisk utformning som ger värme till dina fingertoppar, utan materialen är också hållbara och motståndskraftiga nog för att göra den idealisk för användning i alla väderförhållanden. Värmehandskar är vattentäta och klarar av de allra mest blöta väderförhållanden. Dessa värmehandskar har också ett avtagbart finger som gör att du enkelt kan använda fingret till avtryckare eller hundpejl.

Vi rekommenderar framförallt dessa värmehandskar till jakt. Men denna modell fungerar även bra till andra utomhusaktiviteter som exempelvis fiske eller skidåkning.

 • Vind- och vattentäta
 • Slitstarka tysta material
 • Avtagbart avtryckarfinger
 • Upp till ca 5 timmars batteritid
 • Motståndskraftiga material
Lite sämre batteritid än prisvinnaren

5. Avignon Heat Glove Liner 

— BÄSTA VÄRMEHANDSKAR I MITTERSTA PRISKLASSEN​

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter prisvärda värmehandskar i den mittersta prisklassen. Avignon Heat Glove Liner drivs av två st powerbanks och ger en mycket behaglig värme.


Värmehandsken Avignon Heat Glove Liner är en bra modell i den mittersta prisklassen. Dessa värmehandskar har tre olika värmenivåer som sträcker sig från 40-60 grader, så att du kan välja den temperaturen du vill ha för varje situation.

Uppvärmningstiden är cirka 3-4 timmar beroende på väderförhållanden, vilket gör att du kan njuta av en varm och skön handske utan att ständigt behöva övervaka eller justera inställningarna. Dessutom ingår två 5V 3000mAh powerbanks.

Vi rekommenderar Värmehandsken Avignon Heat Glove Liner om du söker efter ett par prisvärda värmehandskar i den mittersta prisklassen.

 • 2 st 5V Powerbanks ingår
 • Tre värmenivåer 40-60 grader
 • Batteritid 3-4 timmar, beroende på temperatur
Kortare batteritid än prisvinnaren

Vanliga frågor:

Vad kostar ett par värmehandskar?

Ett par värmehandskar kan kosta allt från ca 1000 kr upp till 4000 kr. Det kan skilja en hel del på kvaliteten och batteritiden. Den värmehandsken som vi anser vara mest prisvärd är Heat Experience Heated Everyday Gloves. Det är en mycket prisvärd modell som kostar ca 1.300 kr.

Vilka värmehandskar ska man köpa?

Vi rekommenderar inte att du köper det första paret värmehandskarna du hittar. Det finns exempelvis billiga modeller på jula eller biltema som i regel väldigt sällan håller särskilt hög kvalitet. Satsa istället på ett par kvalitets värmehandskar som ger bättre batteritid samt värme.

Hur testar ni produkter?

Vi har efter en noggrann undersökning sammanställt denna topplista med värmehandskar bäst i test. Om du vet på ett ungefär vilken prisklass som passar dig samt vilket ändamål som du ska använda värmehandskarna till – då ska det inte vara något problem att hitta en modell som passar.

Handskar med värme

Handskar med värme är en alltså eluppvärmda värmehandskar. Värmehandskar är ett mycket bra alternativ om man ofta fryser om händerna under utomhusaktiviteter på vintern. Elhandskar är något som vi rekommenderar starkt på vinterhalvåret till jakt, fiske, skidåkning m.m. Ett värmehandskar med värme kan verkligen sätta guldkant på utomhusaktiviteter när det är minusgrader.

Vantar med värmeslingor

Tekniken som används är så kallade värmeslingor. Värmeslingorna sitter mellan fingrarna samt på ovansidan av värmehandsken. Det är denna fördelning av värmeslingor som skapar och ger denna sköna värme i värmehandskarna.

Batteriuppvärmda handskar

Värmehandskar använder batteri som strömförsörjning. Till de flesta värmehandskar används ett uppladdningsbart 5V batteri med ca 3000 mAh. Batteritiden kan skiftar en del mellan de olika modellerna, mest beroende på olika värmenivåer. Rent generellt så klarar värmehandskar av att hålla värme i ca 2-6 timmar. 


Författare & testare
Johan-nydal-jagare
Johan Nydal, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 21

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general