Bästa rökskåp 2024 » Bäst i test

Har du tänkt att köpa rökskåp? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika bradley rökskåp som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp rökskåpen till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

linus-stromqvist-jagare
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Testvinnare – Rökskåp 2024


1. Rökskåp Bradley Digital Smoker

BÄST I TEST RÖKSKÅP 2024

Köp hos astrosweden.SE
Pris

≈ 6.500 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett prisvärt elektriskt rökskåpet. Bradley Digital Smoker är ett rökskåp som kombinerar hög kvalitet och tillförlitlighet till ett mycket bra pris.


Bradley Smoker Digital finns med 6 st galler samt en mindre variant med 4 st galler. Det är ett helautomatiskt elektriskt rökskåp som du laddar med rökbriketter som rökgeneratorn sedan matar fram var 20:e minut för jämn och fin rök. Högst upp på rökskåpet sitter ventilen som man justerar luftflödet med. Längst ned i skåpet finns även en dropplåt som fångar upp droppande vätska och leder ned den i en vattenbehållare. Behållaren används även för släcka rökbriketterna när de blivit uttjänta.

Bradley Digital Smoker är ett bra och prisvärt sätt att få till den rökiga smaken utan krångel. Detta rökskåp är lätt att använda och kan installeras på några minuter. Med temperaturkontroll systemet kan du enkelt justera värmen för den typ av mat du röker utan att behöva öppna upp och kontrollera temperaturen.

Den digitala displayen hos Bradley rökskåpet gör att du enkelt kan övervaka hur maten fortskrider. Bradley Digital Smoker har också ett isolerat hölje som håller värmen inne samtidigt som det skyddar dina händer från eventuella brännskador under användningen av rökskåpet.

Du kan också köpa ytterligare tillbehör till Bradley rökskåp som en droppskål och en adapter för kallrök för att anpassa ditt rökskåp ännu mer.

Om briketterna:

Briketterna är tillverkade av pressat spån i form av “puckar”, vilket gör dem mycket smidiga. De levereras i förpackningar av antingen 48 eller 120 stycken i papplådor. För närvarande finns det 6+1 olika smaker tillgängliga, nämligen Al, Äpple, Körsbär, Hickory, Lönn, Ek samt en specialblandning.

Om du är osäker på vilka smaker du tycker om, rekommenderar vi att du köper flera olika att testa. Priset för briketterna ligger på cirka 15 kr per timme, vilket vi anser vara rimligt.

Mått rökskåp:
Yttermått rökskåp (mm): B430 x D370 x H800.
Innermått (mm): B380 x D290 x H648.
Rökutrymme / Kapacitet: 495 mm användbar rökhöjd ovanför dropplåt 37500 cm3.
Tillagningsyta rökskåp: 1452 cm².

Detaljer:
Interiör: Polerad rostfri plåt.
Exteriör: Epoxy/pulverlackad plåt.
Värmeelement: 500 watt.
Rökelement: 125 watt.
Ström: 220 – 240 V, 50 Hz, 2,5 A.
Justerbara galler rökskåp: 4-6 galler förkromade.

 • Stöd för både varm- och kallrökning.
 • Digital inställning tid/temperatur.
 • Mycket enkel att att använda.
 • Helautomatisk rökningsprocess med total kontroll på temperatur och röktid.
Mysfaktorn som eld ger saknas till viss del.
Aningen svåravläst display i solljus.

2. Rökskåp Bradley Original Smoker

Köp hos astrosweden.se
Pris

≈ 5.500 kr

Det som skiljer Bradley Original Smoker från prisvinnaren är att den inte har en digital inställning för tid/temperatur. Den har istället ett manuellt vred för tid och temperatur.


Bradley Original Smoker är ännu ett prisvärt Bradley rökskåp. Detta sofistikerade rökskåp har fyra hyllor, vilket gör att du kan röka upp till ca 8 st kycklingar eller ca 6 st fläskbitar åt gången. Med sina lättanvända inställningar och pålitliga prestanda klarar Bradley Original Smoker av alla uppgifter, från att röka stora köttstycken till att tillaga rökt lax.

Mått:
Yttermått (mm): B430 x D370 x H800.
Innermått (mm): B380 x D290 x H650.
Vikt: 19 kg.
Rökutrymme / Kapacitet: 495 mm användbar rökhöjd ovanför dropplåt 37500 cm3.
Tillagningsyta: 1452 cm².

Detaljer:
Interiör: Polerad rostfri plåt.
Exteriör: Epoxy/pulverlackad plåt.
Värmeelement: 500 watt.
Rökelement: 125 watt.
Spänning: 220-240 volt.
Max temperatur: 140°C men beroende av omgivande temp.
Min temperatur: Beroende av omgivande temp.
Justerbara galler: 4-galler förkromade.

 • 4 galler.
 • Tippskydd för gallren.
 • Stora fötter framtill för ökad stabilitet.
Ej Digital inställning tid/temperatur.
Mysfaktorn som eld ger saknas till viss del.

3. Rökskåp Bradley Professional P10 Smoker

STORT RÖKSKÅP I PREMIUMKLASS

Köp hos astrosweden.se
Pris

≈ 10.500 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett stort rökskåp i premiumklass. Bradley Professional P10 Smoker är ett mycket exklusivt rökskåp som kombinerar hög kvalitet och tillförlitlighet.


Bradley Professional P10 Smoker är det perfekta rökskåpet för att röka kött, fisk, grönsaker och liknande livsmedel. Detta rökarskåp har fyra stora och justerbara ställningar. Vilket gör att du kan röka mycket mat samtidigt.

Temperatursystemet har en digital display och en innre fläkt med variabla hastighetsinställningar som hjälper till att ge en jämn uppvärmning. Med den justerbara termostaten och timern kan du ställa in den idealiska tiden och temperaturen för dina rökningsbehov. Den avtagbara dörren har ett inbyggt magnetlås för att hålla värmen inne i rökskåpet medan du röker mat.

Dessutom är detta Bradley rökskåp utrustad med en lättstädad asklåda undertill för att göra rengöring efter användning till en barnlek. Med sin konstruktion i rostfritt stål kommer detta rökskåp att räcka till många år av rökglädje. Om du vill ha ett stort rökskåp med högsta kvalitet så är detta helt rätt val.

Mått:
Volym rökskåp: 76 liter.
Yttermått: HxWxD – 69,5 x 56,5 x 43,5 cm.
Mått för inre skåp: HxWxD – 63 x 42,8 x 36 cm.
Tillagningsyta: 5 x 0,13m².

Detaljer:
Interiör: Polerad rostfri plåt.
Exteriör: Epoxy/pulverlackad plåt.
Ström: 220 – 240 V, 50 Hz, 2,5 A.
Effekt: 1000W.
Huvudvärmeelement: 2 x 400W.
Brikettbrännare: 2 x100W.

 • Rostfri insida.
 • Borstad rostfri framsida.
 • Temperatur i rökskåp 30-160 °C.
 • Digital inställning tid/temperatur.
 • Möjlighet för 5 galler (4 galler ingår).
Priset.
Mysfaktorn som eld ger saknas till viss del.

Bradley rökskåp

Bradley rökskåp är utformade för personer som vill ha ut det mesta från deras rökning. Dessa rökskåp är byggda med säkerhet, bekvämlighet och kvalitet i åtanke och har en snygg och modern exteriör som är konstruerad av hållbart rostfritt stål.

Varje Bradley rökskåp är utrustat med ett effektivt tätningssystem och ett intelligent fläktsystem som cirkulerar röken jämnt i hela skåpet. Detta säkerställer att varje röksession blir så njutbar och smakrik som möjligt. 

Förutom att ge en bekvämare rökupplevelse hjälper dessa Bradley rökskåp också till att hålla röken borta från barn, husdjur och andra personer som kanske inte bör utsättas. Rökskåpen finns i olika storlekar och former för att tillgodose olika preferenser och livsstilar.

De har också justerbara hyllor, vilket gör att du kan anpassa utrymmet exakt som du vill ha det. Oavsett om du letar efter något mer diskret eller ett rökskåp i premiumklassen, erbjuder Bradleys rökskåp en bra lösning för alla som vill njuta av rökt mat.

Rökningsprocessen

Det mest avgörande i rökningsprocessen är att ha tillräckligt med tid. Det är viktigt att inte ha bråttom eftersom resultatet då inte blir optimalt.

Därefter är det viktigt att välja smakfulla livsmedel att röka. Under sommaren har jag provat en rad olika saker, som abborre, lax, gös, räkor, ost, kyckling och mycket annat.

När det kommer till saltningen finns det olika åsikter. Vissa använder saltlake, andra torrsaltar, medan jag föredrar att göra en saltlake med en proportion på cirka 1/10 (jodfritt salt/vatten efter vikt) och tillsätter socker efter smak, beroende på vad som ska rökas.

Slutord, bradley rökskåp

Jag är verkligen imponerad av Bradleys rökskåp och har experimenterat med att röka mat i olika former. Ibland har Josefin (min tjej) blivit lite trött på mig på grund av det. Men jag är fast besluten att verkligen utforska produkten ordentligt.

Jag måste dock erkänna att jag också använder Harvian ibland. Speciellt de gånger som mysfaktorn är viktig eller när jag är sugen på något flamstekt. 


Författare & testare
Johan-nydal-jagare
Johan Nydal, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 231

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general