Bästa rökskåp 2023 » Bäst i test

Har du tänkt att köpa ett rökskåp? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika rökskåp som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp rökskåpen till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Testvinnare – Rökskåp 2023


1. Rökskåp Bradley Digital Smoker

BÄST I TEST RÖKSKÅP 2023

Köp hos astrosweden.SE
Pris

≈ 6.000 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter det mest prisvärda rökskåpet 2023. Bradley Digital Smoker är ett rökskåp som kombinerar hög kvalitet och tillförlitlighet till ett mycket bra pris.


Bradley Digital Smoker är ett bra och prisvärt sätt att få den rökiga smaken utan krångel och kladd. Detta rökskåp är lätt att använda och kan installeras på några minuter. Med fyra justerbara rack kan du röka flera olika typer av mat samtidigt för att få bra resultat varje gång. Med temperaturkontrollsystemet kan du enkelt justera värmen för den typ av mat du röker utan att behöva öppna upp och kontrollera temperaturen. Den digitala displayen hos rökskåpet gör att du kan övervaka hur maten fortskrider medan den röks, så att du kan hålla ett öga på hur mycket tid som återstår tills det är klart. Det isolerade höljet hos rökskåpet håller värmen inne samtidigt som det skyddar dina händer från eventuella brännskador under användningen av rökskåpet.

Du kan också köpa ytterligare tillbehör till rökskåpet som en droppskål och en adapter för kallrök för att anpassa ditt rökskåp ännu mer. Dessutom är detta rökskåp tillräckligt kompakt för att kunna förvaras när den inte används, vilket gör den lätt att transportera eller stoppa undan för senare användning. På det hela taget är rökskåpet Bradley Digital Smoker 4 Rack ett utmärkt kostnadseffektivt sätt att få den rökta smaken utan att behöva gå igenom allt det krångel som traditionella tillagningsmetoder innebär.

Mått:
Yttermått rökskåp (mm): B430 x D370 x H800
Innermått (mm): B380 x D290 x H648
Vikt: 21 kg
Rökutrymme / Kapacitet: 495 mm användbar rökhöjd ovanför dropplåt 37500 cm3
Tillagningsyta rökskåp: 1452 cm²

Detaljer:
Interiör: Polerad rostfri plåt
Exteriör: Epoxy/pulverlackad plåt
Värmeelement: 500 watt
Rökelement: 125 watt
Ström: 220 – 240 V, 50 Hz, 2,5 A
Justerbara galler rökskåp: 4 galler förkromade

 • Visar temperatur digitalt
 • Digital inställning tid/temperatur
 • Stora fötter framtill för ökad stabilitet
 • Avtagbar sidopanel på rökgeneratorn
Inga nackdelar!

2. Rökskåp Bradley Original Smoker

— BÄST I MITTERSTA PRISKLASSEN

Köp hos astrosweden.se
Pris

≈ 5.500 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett prisvärt rökskåp i mittersta prisklassen. Det som skiljer Bradley Original Smoker 4 Rack från prisvinnaren är att den inte har en digital temperaturmätare samt digital inställning av tid/temperatur. Den har istället ett manuellt vred för tid och temperatur.


Bradley Original Smoker 4 Rack är ännu ett prisvärt rökskåp från Bradley. Detta sofistikerade rökskåp har fyra hyllor, vilket gör att du kan röka upp till ca 8 st kycklingar eller ca 6 st fläskbitar åt gången. Med sina lättanvända inställningar och pålitliga prestanda klarar Bradley Original Smoker av alla uppgifter, från att röka stora köttstycken till att tillaga läckra rökta sidor. Dess unika design har en yttre och inre konstruktion i rostfritt stål som motstår korrosion och håller i många år utan att förlora sin glans.

Med en enkel start med tryckknappen kan du få igång ditt rökskåp på nolltid. Den medföljande rengöringsluckan håller ditt rökskåp ren från rökuppbyggnad, så att du inte behöver oroa dig för några kvarstående lukter eller smaker. Bradley Original Smoker 4 Rack är ett rökskåp med mycket bra kombination av bekvämlighet och kvalitet till ett otroligt överkomligt pris och kommer garanterat att tillfredsställa även den mest kräsna rökaren!

Mått:
Yttermått (mm): B430 x D370 x H800
Innermått (mm): B380 x D290 x H650
Vikt: 19 kg
Rökutrymme / Kapacitet: 495 mm användbar rökhöjd ovanför dropplåt 37500 cm3
Tillagningsyta: 1452 cm²

Detaljer:
Interiör: Polerad rostfri plåt
Exteriör: Epoxy/pulverlackad plåt
Värmeelement: 500 watt
Rökelement: 125 watt
Spänning: 220-240 volt
Max temperatur: 140°C men beroende av omgivande temp
Min temperatur: Beroende av omgivande temp
Justerbara galler: 4-galler förkromade

 • 4 galler
 • Tippskydd för gallren
 • Stora fötter framtill för ökad stabilitet
Visar inte temperatur digitalt
Ej Digital inställning tid/temperatur

3. Rökskåp Bradley Professional P10 Smoker

BÄSTA PREMIUMVALET

Köp hos astrosweden.se
Pris

≈ 10.500 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett rökskåp i premiumklass. Bradley Professional P10 Smoker är ett mycket exklusivt rökskåp som kombinerar hög kvalitet och tillförlitlighet.


Bradley Professional P10 Smoker är det perfekta rökskåpet för att röka kött, fisk, grönsaker och liknande livsmedel. Detta premium rökarskåp har fyra justerbara ställningar som rymmer massa mat, vilket gör att du kan röka mycket mat samtidigt. Temperatursystemet har en digital display och en innre fläkt med variabla hastighetsinställningar som hjälper till att ge en jämn uppvärmning. Med den justerbara termostaten och timern kan du ställa in den idealiska tiden och temperaturen för dina rökningsbehov. Den avtagbara dörren har ett inbyggt magnetlås för att hålla värmen inne i rökskåpet medan du röker mat.

Dessutom är detta rökskåp utrustad med en lättstädad asklåda undertill för att göra rengöring efter användning till en barnlek. Med sin konstruktion i rostfritt stål kommer detta rökskåp att räcka till många år av rökglädje. Om du vill ha ett rökskåp i absolut högsta kvalitet så är detta helt rätt val.

Mått:
Volym rökskåp: 76 liter
Yttermått: HxWxD – 69,5 x 56,5 x 43,5 cm
Mått för inre skåp: HxWxD – 63 x 42,8 x 36 cm
Tillagningsyta: 5 x 0,13m²

Detaljer:
Interiör: Polerad rostfri plåt
Exteriör: Epoxy/pulverlackad plåt
Ström: 220 – 240 V, 50 Hz, 2,5 A
Effekt: 1000W
Huvudvärmeelement: 2 x 400W
Brikettbrännare: 2 x100W

 • Rostfri insida
 • Borstad rostfri framsida
 • Temperatur i rökskåp 30-160 °C
 • Digital inställning tid/temperatur
 • Möjlighet för 5 galler (4 galler ingår)
Priset

Vanliga frågor:

Köpa begagnade rökskåp?

Fördelarna med att köpa begagnade rökskåp är bland annat kostnadsbesparingarna. Begagnade rökskåp är vanligtvis billigare än nya, vilket gör att de som inte vill lägga så mycket pengar på att köpa ett helt nytt rökskåp ändå kan njuta av rökt mat. Att köpa begagnande rökskåp kan dessutom ge dig tillgång till rökskåp av högre kvalitet till en lägre kostnad än vad som kan vara tillgängligt när du köper nytt. Genom att kika runt på köp och sälj sajter kan du ofta hitta bra erbjudanden på begagnade eller vintagemodeller.

Den största nackdelen med att köpa begagnad rökskåp är att de inte har samma garanti som nya modeller. Rökskåp som har varit tidigare ägda kan också vara mer utsatta för slitage på grund av tidigare användning och kan eventuellt fungera sämre och behöva repareras tidigare än om de hade köpts nya.

När man väljer begagnade produkter finns det dessutom alltid en inneboende risk att man omedvetet köper en produkt som har manipulerats eller ändrats på något sätt för att lura köparen att tro att den är “lika bra som ny” – vilket kan leda till ännu dyrare reparationer längre fram. Det är viktigt att se till att ett begagnat rökskåp har inspekterats grundligt innan du gör ett köp och att den åtföljs av korrekt dokumentation om dess skick, ålder och underhållshistorik.

En annan nackdel med att köpa begagnande rökskåp att det kan komma med problem som t.ex. skador från att ha fallit eller utsatts för överdriven värme, vilket skulle behöva åtgärdas innan den används av säkerhetsskäl. Detta kan lätt leda till ytterligare kostnader som i slutändan kan göra köpet ekonomiskt ohållbart jämfört med att helt enkelt köpa ett nytt rökskåp – särskilt för dem som har en snävare budget.

Bradley rökskåp test

Rökskåp från tillverkaren Bradley är utformade för personer som vill ha ut det mesta från deras rökning. Dessa rökskåp är byggda med säkerhet, bekvämlighet och kvalitet i åtanke och har en snygg och modern exteriör som är konstruerad av hållbart rostfritt stål. Varje rökskåp är utrustat med ett effektivt lufttätt tätningssystem och ett intelligent fläktsystem som cirkulerar röken jämnt i hela skåpet. Detta säkerställer att varje röksession blir så njutbar och smakrik som möjligt. 

Förutom att ge en bekvämare rökupplevelse hjälper dessa rökskåp också till att hålla röken borta från barn, husdjur och andra personer som kanske inte vill utsättas. Rökskåpen finns i olika storlekar och former för att tillgodose olika preferenser och livsstilar. De har också justerbara hyllor, vilket gör att du kan anpassa utrymmet exakt som du vill ha det. Oavsett om du letar efter något mer diskret eller ett rökskåp i premiumklassen, erbjuder Bradleys rökskåp den perfekta lösningen för alla som vill njuta av sin röktmat i komfort och stil.

El rökskåp

Ett el rökskåp är en anordning som använder elektricitet för att producera rök i syfte att röka livsmedel som kött och fisk. Denna typ av el rökskåp används ofta på restauranger, cateringföretag och till och med hemma av dem som vill ge sina måltider en unik smak. 

El rökskåp är kända för att vara mycket lättare att hantera än traditionella rökskåp på grund av att de inte kräver att man öppnar dörrar eller byter ut bränslekällor som kol eller gas. Detta gör dem till ett idealiskt val för dem som vill ha bekvämligheten att kontrollera temperatur och rökmängd med enkla inställningar på en digital display. 

Med ett el rökskåp har du fullständig kontroll över exakt hur varmt du vill att rökskåpet ska bli och hur mycket rök du vill att den ska producera. På grund av att det inte finns någon öppen låga inblandad med dessa typer av rökskåp anses de dessutom vara mycket säkrare än traditionella och kan användas inomhus utan att man behöver oroa sig för rök eller andra säkerhetsproblem.


Författare & testare
Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma. 


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 21

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general