Pistolskåp » Bäst i test 2023

Har du tänkt att köpa pistolskåp? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika pistolskåp som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp pistolskåpen till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

linus-stromqvist-jagare
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Testvinnare – Pistolskåp 2023


1. SP33 Mini säkerhetsskåp

MEST PRISVÄRDA PISTOLSKÅP (SMALL STORLEK)

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 8.000 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter det mest prisvärda pistolskåpet i storleken small. SP33 Mini är ett pistolskåp som är godkänt för upp till 5 st automatpistoler eller 10 st handeldspistoler. Vi rekommenderar dock att man förvarar max 3-5 pistoler.


SP33 Mini säkerhetsskåp är det mest prisvärda pistolskåpet på marknaden just nu! Med en prislapp på ca 8.000 kr är detta högkvalitativa pistolskåp perfekt för dig som vill förvara ca 3-5 pistoler med tillbehör. Detta pistolskåp är certifierat enligt SSF3492 och godkänt för upp till 5 st automatvapen eller 10 st handeldsvapen. Vi anser dock att man bör förvara max 3-5 pistoler om man vill ha ett hyfsat rymligt pistolskåp där man även kan förvara tillbehör. Notera att antalet pistoler som tillverkaren anser ska rymma är inte alltid lämpligt.

 • Ett justerbart hyllplan ingår.
 • Både brandbox SS1101 och SS1103 passar i skåpet.
 • Godkänd och certifierat säkerhetsskåp enligt SSF3492.
 • Godkänt för upp till 5 st automatvapen eller 10 st handeldsvapen.
Måste förankras (under 150kg)
Kodlås kostar extra (ca 800 kr)

2. Nor-Lyx EU500

— MEST PRISVÄRDA PISTOLSKÅP (XL STORLEK)

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 10.000 kr

Denna modell rekommenderas till dig som söker efter ett större pistolskåp med utrymme för fler pistoler och tillbehör. Nor-Lyx EU500 är godkänt och certifierat i Sverige enligt SS3492.


Pistolskåp EU500 är ett rymligt samt lättplacerat pistolskåp och “rymmer” upp till 10 pistoler enligt tillverkaren. Vi anser dock att det är lämpligt att förvara 6-8 pistoler. Pistolskåpet har gott om utrymme att förvara ammunition och andra värdesaker, då det är rymligare än de flesta andra pistolskåp på marknaden. EU500 är även lämpligt till förvaring av pass, viktiga dokument och andra värdesaker då det är brandskyddat och klassat (utöver svenska SS 3492) enligt SS EN 1143:1 Grade 0, ISO 14001- och ISO 9001-certifiering. Detta pistolskåp är även godkänt och brandskyddat för att försvara upp till 60 000:- i kontanter.

Vi rekommenderar pistolskåp EU500 till dig som söker efter en större modell av hög kvalitet.

 • Det största pistolskåpet
 • 2 flyttbara hyllor
 • Godkänt för 10 pistoler
 • Brandskyddande och godkänt för 60 000:- i kontanter
Priset
Kodlås finns ej som tillval
Måste förankras (under 150kg)

3. Nor-Lyx HL500-20

MEST PRISVÄRDA PISTOLSKÅP (ENDAST PISTOLFÖRVARING)

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 7.800 kr

Denna modell rekommenderas till dig som endast vill förvara många pistoler utan tillbehör och andra värdesaker. Nor-Lyx HL500-20 är ett högkvalitativt pistolskåp som rymmer upp till 12 pistoler.


Nor-Lyx HL500-20 är ett högkvalitativt pistolskåp som rymmer upp till 12 pistoler. Passar bra till dig som endast vill förvara pistoler utan tillbehör och andra värdesaker. Detta pistolskåp finns endast med nyckellås och det ingår två nycklar. Den klassas i Sverige enligt säkerhetsskåp SSF 3492 och är certifierade enligt SS3880, vilket är ett krav för vapenförvaring i Sverige. Nor-Lyx Hl500-20 väger 63 kg och måste därför förankras enligt lag. Men det är dock relativt enkelt att förankra med två (2) förankringshål i botten och fyra (4) i ryggen.

Vi rekommenderar Nor-Lyx HL500-20 till dig som söker efter ett prisvärt pistolskåp med stort utrymme för pistoler utan tillbehör och andra värdesaker.

 • 2 flyttbara hyllor
 • Stödmatta i botten
 • Designad dekorplåt
 • Nyckellås med 2 nycklar
 • Förvara upp till 12 pistoler
Litet utrymme för tillbehör
Kodlås finns ej som tillval
Måste förankras (under 150kg)

Vanliga frågor:

Vad krävs för att ett pistolskåp ska vara godkänt?

Enligt föreskrifter från polismyndigheten måste skjutvapen förvaras i ett vapenskåp som uppfyller kraven enligt den svenska standarden SSF 3492. Samtliga modeller som finns med på denna sida är godkända enligt svensk lagstiftning.

Kodlås eller nyckellås?

Det är litegrann av en smaksak. Men rent säkerhetsmässigt är det definitivt bättre med kodlås.

Vad kostar ett pistolskåp?

Ett pistolskåp kan kosta allt från ca 7.000 kr till 15.000 kr. Många tror att de måste köpa det dyraste pistolskåpet för att få bästa kvalitet och prestanda, men det är inte nödvändigtvis sant.

Pistolskåp kodlås

Ett kodlås är ett utmärkt sätt att lägga till ytterligare säkerhet till alla pistolskåp. SP33 Mini säkerhetsskåp  erbjuder möjligheten att installera ett kodlås för ytterligare skydd. Kodlås är utformade för att vara mycket säkra, vilket gör att alla som försöker komma åt innehållet i ditt kassaskåp/pistolskåp måste känna till rätt kod för att kunna öppna det. 

I allmänhet fungerar dessa lås genom att du måste skriva in en viss sekvens av siffror eller bokstäver i en knappsats för att låsa upp skåpet. Vissa kodlås kan dock också kräva biometriska uppgifter som fingeravtryck eller näthinneskanningar för att få tillträde. Denna avancerade säkerhetsnivå gör det otroligt svårt för andra än de som har fått tillträde att ta sig in i kassaskåpet. Dessutom har många kodlås funktioner som tidsfördröjning och stöldskyddslarm som varnar dig om någon obehörig försöker ta sig in. 

Pistolskåp från Nor-Lyx

Nor-Lyx vapenförvaringsskåp erbjuder högsta kvalitet i fråga om säkerhet och trygghet. Alla deras produkter är godkända och klassificerade enligt SSF3492 i Sverige, samt certifierade enligt SS3880, vilket är ett krav för vapenförvaring i Sverige. Deras pistolskåp uppfyller även nordiska standarder, med godkännanden och klassificeringar även i Danmark, Norge och Finland. För att garantera maximalt skydd och säkerhet har varje Nor-Lyx pistolskåp en högkvalitativ låsmekanism som är tillverkad av robusta stålkomponenter.

Minsta vapenskåp pistol

Pistolskåp är relativt små till storleken. Detta gör att det är väldigt lätt att finna plats för ett pistolskåpen i hemmet. Om du är ute efter ett av de minsta pistolskåpen på marknaden så rekommenderar vi SP33 Mini säkerhetsskåp.

Om du letar efter ett vanligt vapenskåp till gevär så rekommenderar vi att du läser denna artikel: https://jaktfakta.se/basta-vapenskap/


Författare & testare
linus-stromqvist-jagare
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 309

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general