Bästa tasskydd hund 2023 » Bäst i test

Har du tänkt att köpa tasskydd hund? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika tasskydd hund som vi tycker är mest köpvärda just nu. Vi tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken. Vi har även delat upp tasskydden till flera olika kategorier och prisklasser så det ska passa alla nivåer samt plånböcker. Allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Testerna hos jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare

linus-stromqvist-jagare
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.

Läs mer +

Testvinnare – Tasskydd hund 2023


1. Tasskydd hund Non-stop Protector Bootie

MEST PRISVÄRDA TASSKYDD HUND

Köp hos firstvet.com
Pris

≈ 300 kr

Här har vi ett tasskydd som är doppat i nitrilgummi för att ge extra skydd. Gummiblandningen gör skyddet vattentåligt och ger ett bra grepp på släta hala underlag. Trots gummiblandning på dessa tasskydd förblir de ergonomiska och följsamma. Om tasskydd skall användas under jakt kan det vara bra att använda lite eltejp för att få tasskydden att sitta kvar under hela jakten.

Protector Bootie är framtagna för hundkörning och träning, men lämpar sig även för jakthunden. Insidan är sömlös vilket minskar risken för skavsår vid användning.

De fäst med elastiska kardborrband som gör att de passar flertalet hundraser. Kardborrebanden har lite kvar att önska i deras förmåga att hålla i blött väder men långt ifrån dåliga.

 • Finns i fler storlekar, Lätta att sätta på och ta av, Prisvärda, Vattentåliga med undantag kardborrebanden och Ergonomiska på tassarna.
Ramlar lättare av än konkurrenternas troligen då de är lite tyngre och med lite för dålig kvalité på kardborrbanden.

2. Tasskydd hund Dragråttan Silikon lång

— BÄSTA BUDGETVAL TASSKYDD HUND

En slitstark och elastisk socka helt utan sömmar, doppad i silikon för extra hållbarhet.

Dragråttans Hundsocka “gummerad” Lång är en mycket slitstark socka som är helt elastisk och utan sömmar. Även kardborrebanden är elastiska vilket gör att du kan spänna fast sockan så den sitter riktigt bra. Om tasskydd skall användas under jakt kan det vara bra att använda lite eltejp för att få tasskydden att sitta kvar under hela jakten.

Just på denna socka finns det 2 kardborreband för bästa fastsättning. Sockan är doppad i silikon för extra hållbarhet och ger samtidigt ett bra fäste på underlaget. Den är extra hög för att kunna skydda högre upp på benet samt sporren. Håll hundens klor kortklippta för att förlänga sockans hållbarhet är ett bra tips för att spara pengar. De säljs också styckevis och har ett bra utbud på storlekar.

 • Extra hög för att skydda tassar och sporrar, mycket användarvänliga vid på/avtagning.
Kan bli hal på isiga underlag till skillnad från Non-stops.

3. Tasskydd hund Neewa Cordura 20-pack

— MEST PRISVÄRDA TASSKYDD HUND STORPACK

Köp hos pnjakt.se
Pris

≈ 350 kr

Otroligt prisvärda tasskydd hund med behov av professionell användning som vid drag och jakt. Tillverkad av högkvalitetsnylon, utvecklat för att säkerställa hög slitstyrka även på långa sträckor med stor del krävande underlag. Om tasskydd skall användas under jakt kan det vara bra att använda lite eltejp för att få tasskydden att sitta kvar under hela jakten.

Är mycket enkla att fästa på hunden mycket användarvänliga och med den elastiska kardborreknäppningen sitter de kvar på tassarna långt över förväntan. Säljs i 20-pack av samma storlek.

 • Prisvärt, hög slitstyrka, lång livslängd.
Finns ej i hög modell.

4. Tasskydd hund Dragråttan Comfort Fleece

— BÄST FODRADE TASSKYDD HUND

Slitstark fleecefodrade tasskydd hund anpassad för hunds tassar med condura 500 i det yttersta skiktet och polarfleece på insidan. Sockans kardborreband är elastiska vilket gör att du kan spänna fast sockan så den sitter riktigt bra. Sockan rekommenderas för användning på snö och vid ihållande kyla.

Fungerar även när hunden har känsligare tassar och behöver ett extra skydd, eller som värmande skydd vid väntan och efter aktivitet. Om tasskydd skall användas under jakt kan det vara bra att använda lite eltejp för att få tasskydden att sitta kvar under hela jakten.

 • Hundens tassar tål kylan betydligt bättre tack vare fodret, Lätta att använda.
Viktigt med temperaturen så hunden inte går varm.

5. Tasskydd hund Dogwear Long Distance Bootie

— MEST ALLSIDIGA TASSKYDD HUND

Köp hos Vetzoo.se
Pris

≈ 120 kr

Enklare än såhär blir det inte när det samtidigt är så bra, slitstarkt tyg och sydda utan sömmar för att inte ge skav. Håller för längre arbetspass och långa turer. Dessa tasskydd hund kan användas även vid motionering sommartid för att värna om trampdynor från slitage och varma underlag.

Hundens tassar kan röra sig fritt i tasskyddet och storlek är inte jätteviktigt då de inte heller blir klumpiga vid lite för stora. Ta storleken större än du tänkt så blir det bra. Bäst i flertalet kriterier som vi på Jaktfakta tittade på gör det lätt att välja denna som en stark favorit på marknaden. Om tasskydd skall användas under jakt kan det vara bra att använda lite eltejp för att få tasskydden att sitta kvar under hela jakten.

 • Allsidig, sitter bra, lätta att tvätta i maskin.
Upplevs tunna.

Kriterier som vi tittat på vid bäst i test tasskydd hund

 • Hur de är att sätta på och ta av
 • Prisvärda
 • Användarvänliga (följsamma, sitter kvar, håller formen)
 • Hur väl de skyddar hundens tassar
 • Material
 • Slittåliga
 • Om de finns i olika storlekar

Hundens luktsinne är som alla vet outstanding och vårt främsta vapen vid jakt vid användning av hund. För att det ska kunna nyttjas är det hundens fyra tassar som bör ligga i fokus.

Bra tasskydd hund med bra grepp och passform som för hundarna är användarvänliga har med kriterierna ovan varit vår utgångspunkt.

Bäst i test är utfört utifrån de aktiviteter som produkten är avsedd för. Jakt med grythundar där en önskad grävförmåga är önskvärd skulle möjligen de tunnare alternativen vara möjliga för att skydda mot klobrott men den jaktformen är inte med som ett kriterium.

Tasskydd hund skyddar tassarna mot flera olika underlag

Under jakt är det speciellt med lös arbetande hund att förutse hur underlaget kommer vara och vart jaktdriften för hundarna. Den snabbaste effektivaste vägen innebär ofta även risker, risker som vi ser men inte en arbetande hund med jaktdriften på.

Tasskydd hund är en billig försäkring för en dag med mindre risker för klobrott, delade trampdynor eller ett ligament med en pinne igenom.

Vilka underlag skyddar tasskydden då emot, vi menar på Jaktfakta alla tänkbara underlag som:

 • Snö
 • Varm asfalt
 • Vassa stenar
 • Klobrott under arbete
 • Stickor, kvistar, ris och grenar
 • Andra främmande föremål
 • Skydd av senor och tår
 • Passager på en spång av brädor eller trädstammar

Material för tasskydd hund

Nylontyg eller polyamid överträffar alla andra fibermaterial när det kommer till både riv- och slitstyrka.

Cordura är ett mycket slitstarkt och tåligt material, som huvudsakligen innehåller nylon. Det är tio gånger starkare än bomull, tre gånger starkare än vanlig polyesterfiber och dubbelt så stark som vanlig nylon. Det används därför ofta i produkter som utsätts för slitage.

Silikon som är en massa har egenskapen av att vara mjuk och formbar. Silikoner finns i olika beredskapsformer som oljor, fetter, geleér och elaster. När tyg doppas i silikonmassan bildas ett vattentåligt plastigt ytskikt på sockan.

Fleece är värmande och isolerande mot kyla, dock varken vattentåligt eller slitstarkt, tasskydd i enbart fleece är mer till efter aktivitet för att värma upp frysta tassar eller som isolering innanför ett annat material. Helt klart olämpliga för en aktiv hund om de är i enbart fleece.

Välja rätt storlek på tasskydd hund

Bra tasskydd är först och främst anpassade till hundens egna tassar, först efter det kan du lägga till val av material och önskad funktion.

Sitter inte tasskyddet på ett bra sätt kommer de lossna ramla av och irritera hunden eller i värsta fall orsaka skador på tassarna. Skador av att använda tasskydd är inte vanliga men går att jämföras med de egna skorna vi har på oss.

För små ger skav och tryck när tassen är i rörelse, för stora skapar en klumpighet som gör att det lättare går att snava, fastna eller halka.

Mall på hur du mäter hundens tass korrekt

Hundens tassar ska mätas utifrån den mall som vi presenterar här. Innan du införskaffar skor till din hund eller andra produkter är det viktigt att mäta.

Varje hund ska endast använda tasskydd som passar bra för hunden. Lägg gärna på 1 cm på tassens bredd för bästa komfort.

Instruktionsfilm från Hund.se

Behovet av tasskydd hund beroende på ras och jaktform

Stora eller små hundar har till grunden samma behov och löper samma risker inom det aktiva livet. I jakt bedrivs de olika raserna oftast till en specifik jaktform förutom den hund som används mer allround.

För den mindre tassen kan även märken som Ruffwear, Trex tasskydd och Walker Active passa bra som är byggda på en sula. För större hundar med längre ben kan dessa inte mäta sig med Non-stop, Neewa eller Dragråttans alternativ.

Hundens olika signaler vid användning av tasskydd

Här har du kanske köpt bästa tasskydd trodde du och hunden flyr så fort du vill se om de passar när du kommer hem. Det som behövs är en tillvänjningsperiod med belöningsförstärkning.

 • Ovana osäkerhet
 • Obehag
 • Obrydd

Med träning kommer de flesta individer över introduktionen av tasskydd, hunden har en otrolig förmåga att lita på sin förare.

Träna hunden att använda tasskydd

En hund behöver ibland lite extra tid för att helt förstå sin förares olika upptåg. Tassarna är för hundarna något känsligt då de krävs för att vara livsdugliga som art.

Även om vi vet att ändamålet är att tasskydden kommer skydda från många obehag så är de inte alltid direkt övertygade.

Träna på att använda tasskydd i många olika miljöer och med flera underlag innan de ska användas i en aktivitet. Med bra passform med hög kvalitet och rätt storlek kommer många hundar snart inse fördelen.

Skadad tass kan avlastas med tasskydd hund

En pinne i tassen eller skärsår i trampdynan är inte ovanligt när hundarna är i jakt. När en tass är skadad är den också öm, känslig och många hundar väljer då att värna om tassen extra och skydda sig. Andra höga på adrenalin av jakt märker den knappt av sina skador innan de gått ner i varv.

Vilken individ din hund än är underlättar det att du vant hunden med att du får titta, vårda och bandagera. Användandet av tasskydd kommer vara ett bra sätt att minimera risker för skador och därav kunna njuta av dagen och jakten längre med glada tassar.

Tasskydd hund bäst i test

Efter våra tester är det tydligt för oss att vad som är bästa tasskydden är individuellt och avgörs av hundens tassar och den aktivitet som ska utföras. Små hundar med korta ben eller stora hundar med långa ben gör att valet av tasskydd för hunden är olika. Det vill vi skicka med er som ska införskaffa skor till hundar i framtiden.

Minska risken för hunden under jakt

Jakthundar har ett stort värde förutom värdet att vara familjehund, en utbildad jakthund finns det många träningstimmar bakom. Även om man som ägare drivs av aktiviteten som en hobby är det ändå en träning bakom som har ett ekonomiskt värde.

Att skydda sin jakthund från risker ökar tack vare intresset som finnas av att utveckla produkter som gps:er, skyddsvästar och tasskydd som också säljs under benämningen hundskor.

Tips första gången du ska köpa tasskydd hund

 • Mät din hunds tassar utifrån instruktionen tidigare i artikeln och +1 cm.
 • Testa andras om du har möjlighet.
 • Besök en återförsäljare som kan vara dig behjälplig för dig och din hund.
 • Ta del av andra användares recensioner som redan testat utbudet på marknaden.
 • Låt det ta lite tid, var petig och tänk igenom när de ska användas och vilket underlag det främst kommer att vara.
 • Om tasskydd skall användas under jakt kan det vara bra att använda lite eltejp för att få dem att sitta kvar under hela jakten.

Författare & testare
linus-stromqvist-jagare
Linus Strömqvist, Sollefteå

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma.


Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 220

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general