Stolsryggsäck » Bäst i test 2023

Har du tänkt att köpa en stoltryggsäck? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika modeller som vi tycker är mest köpvärda. Produkterna är uppdelade till fem olika prisklasser – Mest prisvärd, Budget, Medium, Premium samt Extra Premium. Vi har tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken, allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Har du tänkt att köpa en stoltryggsäck? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika modeller som vi tycker är mest köpvärda.

Produkterna är uppdelade till fem olika prisklasser – Mest prisvärd, Budget, Medium, Premium samt Extra Premium. Vi har tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken, allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Bästa jaktryggsäck med stol 2023

Om du letar efter en ryggsäck med vapenhölster så finner du vårt test och artikel här: https://jaktfakta.se/jaktryggsack-bast-i-test/. Testet nedan innefattar stolryggsäckar.

Swedteam Ridge 38 Hunting

Swedteam Ridge 38 Backpack Hunting

— MEST PRISVÄRDA STOLRYGGSÄCK

Betyg från Jaktfakta
5/5

Betyg från Jaktfakta

5/5

Swedteam Ridge 38 Backpack Hunting är en mycket prisvärd stolryggsäck. Det är en vattentät stolryggsäck som erbjuder riktigt bra ventilation samt komfort. Den har en rymlig kapacitet på 38 liter, vilket är en idealisk storlek för att förvara tillbehör, ammunition och matsäck.

Den här robusta stolryggsäcken är tillverkad av slitstarkt och tyst MOLLTEC™-material och har skapats för att tåla alla typer av väderförhållanden. Den har ett flertal fack – både utvändigt och invändigt. Bröstremen håller också ryggsäcken stadigt fäst på din rygg när du rör dig.

För ökad komfort har Ridge 38 Hunting Backpack en uppdaterad sits som är justerbar mellan 50-52 cm i höjdled. Yttertyget av 100 % polyester är belagt med ett lager av 100 % polyuretan som säkerställer att den är väl skyddad mot fukt och smuts. Om du letar efter en prisvärd ryggsäck med stol så är detta ett mycket bra alternativ.

Pris: ~ 1.700 SEK

2nd-medalj

Walkabout Stolsryggsäck 38 L

2nd-medalj

Walkabout Stolsryggsäck 38 L

— BÄSTA BUDGETVAL

Betyg från jaktfakta.se
4/5

Betyg från Jaktfakta

4/5

Walkabout stolryggsäck 38L är en bra stolryggsäck under tusenlappen. Den har bra bärkomfort och gott om plats till förvaring. Med sin kapacitet på 38 liter är den här stolryggsäcken tillräckligt rymlig för att rymma allt du behöver för dagen. Den justerbara bärsystemet har både bröstband och axelremmar som kan anpassas för att säkerställa en bekväm och skön passform. På insidan finns en liten nätficka med dragkedja där du kan förvara föremål som nycklar och mobiltelefon. På stolryggsäckens båda sidor finns fickor med dragkedja som kan användas för att enkelt förvara vattenflaskor och termosar.

Den här stolryggsäcken har byggts med robusta material för att säkerställa att den förblir stabil när den bärs på jakten eller under andra utomhusaktiviteter. Dess yttermaterial är vattenavvisande och botten är helt vattentät vilket ytterligare skyddar dina tillhörigheter från att bli blöta när de utsätts för regn eller annan fukt. De vadderade rygg- och axelremmarna ser till att du även efter långa timmar av vandringar fortfarande känner dig bekväm med ryggsäcken på ryggen. Den har en sitthöjd på 47 cm och väger ca 2,8 kg.

Sammantaget är Walkabout stolryggsäck 38L en bra jaktryggsäck med stol för dig som söker en modell under tusenlappen.

Pris: ~ 700 SEK

3rd-medalj

Swedteam Ridge 38 DESOLVE Veil

3rd-medalj

Swedteam Ridge 38 Backpack DESOLVE Veil

— BÄSTA STOLRYGGSÄCK I PRISKLASS MEDIUM

Betyg från jaktfakta.se
4/5

Betyg från Jaktfakta

4/5

Swedteam Ridge 38 Ryggsäck DESOLVE Veil är en mycket bra, multifunktionell och vattentät ryggsäck med en sitthöjd på 50-52 cm och en volym på cirka 38 liter. Den är tillverkad av MOLLTEC, ett otroligt slitstarkt men tyst material som garanterar bra komfort men som också klarar av slitage. Stolryggsäcken har många funktionella fickor som gör det enkelt att förvara tillbehör och matsäck.

Den har också justerbara axelremmarna vilket ger maximal komfort, eftersom den är utformad för att fördela vikten jämt över din rygg. Rekommenderar denna modell till dig som söker en prisvärd stolryggsäck i den mittersta prisklassen.

Pris: ~ 1.700 SEK

4.

Fauna Älgen F35 EVO

4.

Fauna Älgen F35 EVO

— BÄSTA PREMIUMVALET STOLRYGGSÄCK

Betyg från jaktfakta.se
4/5

Betyg från Jaktfakta

4/5

Fauna Älgen F35 EVO är en jaktryggsäck med stol som tillhör premiumklassen. Det är den perfekta följeslagaren för all typ av jakt. Den har en mycket stabil och praktisk stol, så att du kan ta en bekväm paus när du behöver det. Stolryggsäcken har ett ergonomiskt bärsystem med en axelrem för att ge maximal bärkomfort. Stolryggsäckens något bredare ram och lägre sitthöjd bidrar till sittkomforten.

Den har också många fack och förvaringslösningar inklusive två stora sidofack, två lockfack och ett framfack för värdesaker. Alla dessa komponenter är tillverkade av högkvalitativa material så du kan vara säker på att de är hållbara i alla väderförhållanden. Den vattentäta botten ger extra skydd mot eventuella spill eller regn. Med en vikt på 2000 g har den här ryggsäcken en kapacitet på 35 L. Sitthöjden är ca 47 cm – perfekt höjd för de flesta! Rekommenderar denna modell till dig som söker en stolryggsäck i premiumklassen.

Pris: ~ 2.000 SEK

5.

Stolryggsäck Fauna Björnen EVO

5.

Stolryggsäck Fauna Björnen EVO

— EXTRA PREMIUMVAL!

Betyg från jaktfakta.se
3.5/5

Betyg från Jaktfakta

3.5/5

Stolryggsäcken Fauna Björnen EVO är en revolutionerande ny modell som kombinerar ergonomisk design och ny teknik för att erbjuda oöverträffad komfort och bekvämlighet. Bärsystemet har utformats för att följa ryggens linje, vilket ger ett överlägset stöd samtidigt som hänsyn tas till kroppens naturliga form och storlek. Det berömda tysta Fauna-tyget har förbättrats ytterligare med spännen, remmar och dragkedjor för långvarig prestanda och hållbarhet. Den har ett justerbart bröstband, A6063 aluminiumnät med integrerat ryggstöd och en bekväm sitthöjd på 51 cm. Stolryggsäcken har också stora sidofickor med dragkedjor där du kan förvara termos, vattenflaska eller andra tillbehör.

Den här stoltryggsäcken för dig som vill ha det lilla extra. Det kostar mer förstås, men vi vågar påstå att det kan vara värt varenda krona om du vill ha en jaktryggsäck med stol i absolut toppklass.

Pris: ~ 2.300 SEK

Att tänka på inför köp av stolryggsäck

När du köper en stolryggsäck finns det flera viktiga faktorer att ta hänsyn till. Först och främst bör du tänka på din budget. Stolsryggsäckar finns i skiftande prisklasser, från billiga modeller till dyrare modeller med fler olika funktioner och komfortalternativ. För det andra är storleken en viktig faktor. Du vill se till att den stolryggsäck du väljer passar bra för just dig. Dessutom bör du tänka på ryggsäckens vikt när du väljer en stolryggsäck. Slutligen bör du också tänka på ryggsäckens material – om den kommer att utsättas för dåligt väder och ofta slits så rekommenderas slitstarka material som exempelvis Faunatyg. Sådana material är mer motståndskraftiga mot vattenskador och slitage än andra material. I slutändan bör du ta hänsyn till alla dessa faktorer när du väljer en stolryggsäck så att du kan hitta den perfekta modellen för just dig!

Jaktryggsäck med stol

En jaktryggsäck med stol är en fantastisk bra lösning till jakten. Det är ett smidigt sätt att vila under jakten samtidigt som det finns gott om utrymme för matsäck samt tillbehör. För ökad komfort finns det även modeller med stöd för ryggen. Om söker efter en sådan modell så rekommenderar vi starkt Stolryggsäcken Fauna Björnen EVO.
 

Stolryggsäck jakt test​

Testerna hos Jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av själva produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och vi använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare
Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå.

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma. 

Populära artiklar

Kontakta oss gärna om ni har önskemål på andra produkter som ni vill att vi ska testa!

Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 2

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general