Jaktryggsäck » Bäst i test 2023

Har du tänkt att köpa en jaktryggsäck? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika modeller som vi tycker är mest köpvärda. Produkterna är uppdelade till fem olika prisklasser – Mest prisvärd, Budget, Medium, Premium samt Extra Premium. Vi har tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken, allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Har du tänkt att köpa en jaktryggsäck? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika modeller som vi tycker är mest köpvärda.

Produkterna är uppdelade till fem olika prisklasser – Mest prisvärd, Budget, Medium, Premium samt Extra Premium. Vi har tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken, allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Bästa ryggsäck jakt 2023

Om du letar efter en stolsryggsäck så finner du vårt test och artikel här: https://jaktfakta.se/stolsryggsack-bast-i-test/ Testet nedan innefattar ryggsäckar utan stol.

Härkila Mountain Hunter Ryggsäck

Härkila Mountain Hunter Ryggsäck

— MEST PRISVÄRDA JAKTRYGGSÄCK

Betyg från Jaktfakta
5/5

Betyg från Jaktfakta

5/5

Bästa ryggsäck jakt 2023 är Härkila Mountain Hunter ryggsäck. En perfekta följeslagaren när du är ute och jagar i skog och mark. Denna jaktryggsäck har en avtagbar vapenhållare och sex externa fack, perfekt för att förvara all nödvändig utrustning. Den har också en vadderad axelrem, höftbälte samt tre kompressionsremmar för att justera och säkra passformen. Jaktryggsäcken har utformats med komfort i åtanke. Den har 100 % polyestermaterial och stora ventilationsflikar i mesh längs ryggen, på toppen av axelremmarna samt på höftremmen. Detta hjälper till att transportera bort fukt under hög aktivitet och säkerställa god luftcirkulation.

Det ingår också ett regnskydd när du köper den här jaktryggsäcken. Detta ger ett ytterligare skydd mot våta väderförhållanden när du bär både ryggsäcken och gevär. Jaktryggsäckens mått är 55 x 25 x 15 cm och vikten är 1 400 g. Det är en mycket lätt, smidig och prisvärd modell med hög kvalitet som vi verkligen rekommenderar!

Pris: ~ 2.200 SEK

2nd-medalj

Jaktryggsäck Pinewood Hunting

2nd-medalj

Jaktryggsäck Pinewood Hunting

— BÄSTA BUDGETVAL

Betyg från jaktfakta.se
4/5

Betyg från Jaktfakta

4/5

Jaktryggsäcken Pinewood Hunting är ett bra budgetalternativ för ca tusenlappen. Den har ett flertal praktiska fack där du kan få plats med all nödvändig jaktutrustning. För extra komfort är väskans baksida vadderad med ett meshmaterial. Eftersom den har justerbara axelremmarna och midjeband så blir det enkelt att anpassa jaktryggsäckens passform till dina individuella behov.

Jaktryggsäcken har ett avtagbart gevärshölster som rymmer de flesta vapen samt kikarsikten. Det finns också en extra vattenavvisande ficka så att du kan känna dig trygg i vetskapen om att dina värdesaker är säkra när du är ute på jakt. Om du behöver extra förvaringsutrymme finns det också en förvaringsväska i nät som kan fästas säkert på D-ringarna på ryggsäckens utsida. Det är perfekt för att förvara exempelvis skor eller fåglar när du är på fågeljakt.

Rekommenderar denna modell till dig som söker en jaktryggsäck för ca tusenlappen med bra kvalitet.

Pris: ~ 1.200 SEK

3rd-medalj

Jaktryggsäck Eberlestock Bandit Pack

3rd-medalj

Jaktryggsäck Eberlestock Bandit Pack

— BÄSTA JAKTRYGGSÄCK UTAN GEVÄRSHÖLSTER

Betyg från jaktfakta.se
4/5

Betyg från Jaktfakta

4/5

Jaktryggsäcken Eberlestock Bandit Pack är ett utmärkt val för dig som älskar jakt, camping och andra utomhusaktiviteter. Det är en jaktryggsäck på 15 liter med flera inre och yttre fack för ammunition, mat, extra kläder och andra nödvändigheter. Jaktryggsäcken finns i fem olika färger: Western Slope, Dry Earth, Military Green, Black och Coyote Brown.

Eberlestock Bandit Pack har en utmärkt design som ger dig flera packningsalternativ på väskans utsida utan att offra bekvämligheten. Tack vare sin ergonomiska konstruktion är den lätt men ändå mycket robust – den väger endast 1,05 kg – och huvudfacket mäter 45 cm i höjd, 22,5 cm i bredd och 18 cm i djup.

Rekommenderar denna modell om du letar efter en jaktryggsäck utan gevärshölster i den mittersta prisklassen.

Pris: ~ 3.000 SEK

4.

Jaktryggsäck Eberlestock H2 Gunrunner

4.

Jaktryggsäck Eberlestock H2 Gunrunner

— BÄSTA PREMIUMVAL

Betyg från jaktfakta.se
4/5

Betyg från Jaktfakta

4/5

Eberlestock Gunrunner H2.0 är en jaktryggsäck i premiumklassen. Dess justerbara höjdfunktion gör att den kan anpassas för att passa perfekt till din kropp, vilket ger överlägsen komfort och stabilitet. Jaktryggsäckens kapacitet är på 23 liter vilket ger gott om utrymme för alla dina jakttillbehör. Med det integrerade hölster kan du få ner de allra flesta gevär. Den finns i färgerna Western Slope, Loden och Military Green, så att du kan välja den som passar bäst för din stil och terräng.

Rekommenderar denna modell till dig som söker en jaktryggsäck i premiumklassen med mycket god kvalite.

Pris: ~ 4.200 SEK

5.

Jaktryggsäck Eberlestock G4 Operator

5.

Jaktryggsäck Eberlestock G4 Operator

— PRISKLASS EXTRA PREMIUM

Betyg från jaktfakta.se
3.5/5

Betyg från Jaktfakta

3.5/5

Jaktryggsäcken Eberlestock G4 Operator är en avancerad och innovativ ryggsäck som används av prickskytteförband och militära enheter världen över. Den har optimal justerbarhet, vilket gör att den passar perfekt för att bära vapen, utrustning och andra föremål med komfort.

G4 Operator har två stora huvudfack samt fem yttre fickor runtom ryggsäcken. Huvudfacken ger extra stor lagringsutrymme med möjlighet att ta packa rejält med utrustning / tillbehör samt gevär. Yttrefickorna är designade med olika typer av remmar, band och hakar för att göra det lättare att organisera utrustning.

Ryggsäckens volym är 67 liter, vilket betyder att det finns tillräcklig plats för all den utrustning man kan tänkas behöva ta med sig under korta eller långa jaktdagar eller andra friluftsresor. Ryggsäcken har en totalvikt på 4,6 kg, vilket är något tyngre än tidigare modeller men samtidigt har denna modell mer utrymme.

G4 Operator finns i Military Green som passar de flesta terränger. Förutom de högkvalitativa funktionerna erbjuder Eberlestock Gunrunner H2.0 god ergonomi och komfort som inte kan jämföras med någon annan ryggsäck. Den här jaktryggsäcken är för dig som vill ha det lilla extra. Det kostar mer förstås, men vi vågar påstå att det kan vara värt varenda krona om du vill ha en jaktryggsäck i den absoluta toppklassen.

Pris: ~ 8.500 SEK

Att tänka på inför köp av jaktryggsäck

När du väljer en jaktryggsäck finns det flera faktorer att ta hänsyn till för att du ska kunna välja rätt jaktryggsäck som passar dig. Priset kan vara en viktig faktor, men det finns även andra saker att tänka på. Vi har delat in ryggsäckarna till olika prisklasser så du enkelt ska hitta en prisklass som passar just din budget. Tänk sedan på väskans storlek och bestäm hur mycket utrymme den kommer att ge för din utrustning. Om du planerar att ta med dig mycket utrustning så behöver du en större jaktryggsäck än om du bara vill få plats med ett fåtal tillbehör/utrustning. Väskans vikt är en annan faktor att ta hänsyn till. En tyngre jaktryggsäck kan ge mer packningsmöjligheter för din utrustning, men kan också vara tungt att bära under långa sträckor.

Ett annat viktigt faktor är materialet som används i jaktryggsäckens konstruktion, leta efter något hållbart som kan stå emot slitage med tiden. Var dessutom uppmärksam på ventilationen när du väljer jaktryggsäck, nätryggar gör att luften kan cirkulera vilket ökar luftcirkulationen. Tänk också på remmar och stoppning. Bredare remmar fördelar vikten jämnare över dina axlar, medan stoppning bidrar till ökad komfort när du bär tungt.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du försäkra dig om att du väljer den perfekta jaktryggsäcken som passar både dina behov och din budget!

Jaktryggsäck med vapenfodral / hölster

En jaktryggsäck som har ett vapenhölster är mycket bra eftersom det ger dig möjligheten att enkelt kunna ta med dig geväret ut på jakt. Du finner ett flertal jaktryggsäckar med hölster i vår topplista med skiftande prisklasser.
 

Ryggsäck jakt test​

Testerna hos Jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av själva produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och vi använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare
Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå.

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma. 

Populära artiklar

Kontakta oss gärna om ni har önskemål på andra produkter som ni vill att vi ska testa!

Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 3.7 / 5. Antal röster 3

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general