Blaser R8 modeller » Bäst i test 2023

Har du tänkt att köpa en Blaser R8? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika modeller som vi tycker är mest köpvärda. Vi har tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken, allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Bästa Blaser R8 modellerna 2023

Blaser R8 Professional Adjustable (Mest prisvärd)

Blaser R8 Professional Adjustable

5/5
Betyg från jaktfakta.se
5/5

Blaser R8 Professional Adjustable är ett förstklassigt gevär som är särskilt utformat för att uppfylla behoven hos de allra störa jaktentusiasterna. Precisionshantverk och banbrytande teknik möts i detta extraordinära gevär. Blaser R8 Professional har justerbar kam som gör att du kan anpassa kamhöjden så det passar dig helt perfekt!

Geväret har också avtagbart magasin som möjliggör snabb och smidig omladdning. Dessutom har den en precisionsavtryckare med ökad tillförlitlighet och noggrannhet i alla väderförhållanden. Avtryckaren hos Blaser R8 Professional är utformad med en kort avfyrningstid för att säkerställa att skotten avfyras i rätt ögonblick och med 750 grams tryck för bästa prestanda.

Pris: ~ 57.000 SEK

2. Blaser R8 Professional Success

2. Blaser R8 Professional Success

4.5/5
Betyg från jaktfakta.se
4.5/5

Blaser R8 Professional Success har ett revolutionerande design och utförande. Den är tillverkad med precision och omsorg. Den här högpresterande modellen erbjuder den högsta nivån av noggrannhet, ergonomi och anpassning för de mest krävande jägarna och sportskyttarna. Det mörkbruna syntetiska materialet, 70 mm längd (som kan ändras tillägg), gummibakkappa 15 mm (finns som 20 mm alternativ), standard svart slutkappa (kan uppgraderas) och 17 mm gängad 15×1 piplängd ger oöverträffad kontroll för alla typer av jakt och sportskytte.

Den patenterade succékolven ger också oöverträffad kontroll även under ogynnsamma väderförhållanden, vilket gör den idealisk för jakt- och skyttesportentusiaster.

Med alla dessa funktioner är Blaser R8 Professional Success onekligen ett av de mest pålitliga gevären på marknaden idag.

Pris: ~ 57.000 SEK

3. Blaser R8 Professional X .308Win

3. Blaser R8 Professional X .308Win

4.5/5
Betyg från jaktfakta.se
4.5/5

Blaser R8 Professional X .308Win är ett högklassigt precisionsgevär. Den har en 52 cm lång pipa och en M15x1-gänga. Geväret är utformat med konkava och konvexa linjer som ger det ett elegant och dynamiskt utseende som verkligen sticker ut från andra vapentillverkare.

Kalibern .308Win som används i R8 Professional X är perfekt för jakt på större vilt som älg och björn. Blaser R8 Professional X har en mycket bra träffsäkerhet och tillförlitlighet, även på långa avstånd utan att kompromissa.

Rekommenderar denna modell till dig som söker ett lite “billigare” alternativ från R8-serien med kaliber .308Win.

Pris: ~ 35.000 SEK

4. Blaser R8 Silence Grade 4

4. Blaser R8 Silence Grade 4

4/5
Betyg från jaktfakta.se
4/5

Blaser R8 Silence Grade 4 är ett vapen av högsta kvalitet, ett överlägset hantverk och innovativ design. Dess överlägsna form och balans gör den utmärkt för precisionsskytte. Maximal komfort och precision. Geväret levereras med en 47 cm piplängd och kaliberval av .308Win samt 8x57IS.

Blaser R8 Silence Grade 4 har en robust konstruktion av träklass 4 med dynamisk elegans och svart låda som bidrar till dess unika skönhet. Detta gevär har konstruerats för att skydda hörseln hos både jägare och hund. Med R8 Silence Grade 4 får du hög precision i kombination med ett fantastiskt snyggt vapen.

Det här är ett vapnet för dig som vill ha det lilla extra. Det kostar lite mer förstås, men vi vågar påstå att det kan vara värt varenda krona om du vill ha ett vapen i absolut toppklass.

Pris: ~ 80.000 SEK

5. Blaser R8 Professional Dog Keeper

5. Blaser R8 Professional Dog Keeper

4/5
Betyg från jaktfakta.se
4/5

Blaser R8 Professional Dog Keeper har en mycket bra precision och noggrannhet. Denna modell har en svart kolv med snygga orange greppytor. Detta kan vara bra när man jagar i större jaktlag eftersom det ger en större synlighet.

Den finns i både 308win- och kaliber 9,3×62-kalibrar, vilket är två bra kalibrar som passar till många olika jaktformer. Piplängden hos Blaser R8  Professional Dog Keeper är 52 cm och den är gängad med M15x-gänga. Rekommenderar denna modell till dig som söker ett lite “billigare” alternativ i Blaser-serien med färgade greppytor.

Pris: ~ 40.000 SEK

6. Blaser R8 Ultimate Silence Leather

6. Blaser R8 Ultimate Silence Leather

3.5/5
Betyg från jaktfakta.se
3.5/5

Blaser R8 Ultimate Silence Leather är ett innovativ och kraftfullt gevär med integrerad ljuddämpare. Den här modellen har en 47 cm piplängd (67,5 cm inklusive ljuddämpardelen).

Den har också bekväma lädergrepp som ger R8 Ultimate Silence Leather överlägsen komfort. Förutom att ge komfort minskar den här modellen också ljudnivåerna med upp till 28 dB (i kaliber .308) samtidigt som den är relativt lätt i vikt och väger cirka 3,5 kg. Dessutom erbjuder den mycket god precision och noggrannhet i flera kalibrar, inklusive kalibrarna .308, 8×57, 9,3×62 och 8×55. 

Det här är ett vapnet för dig som vill ha det lilla extra. Det kostar lite mer förstås, men vi vågar påstå att det kan vara värt varenda krona om du vill ha ett vapen toppklass.

Pris: ~ 84.000 SEK

Frågor och svar

Vad är det som gör Blaser R8 så populär?

Det finns många anledningar till varför Blaser R8 så populär! Nedan går vi igenom en del av anledningarna till Blaser R8:s unika popularitet samt prestige.

Avancerad optik

En stor fördel med optiken är att siktet monteras direkt på pipan och när du är klar med inskjutningen så kommer du kunna flytta över pipan till en annan stock och då kommer siktet att fungera precis likadant.

Detta är mycket praktiskt om du vill använda olika stockar, t.ex om du vill ha olika på bockjakten och till övningsskytte.

Tumhålskolv

En specialitet med Blaser-serien är tumhålskolven. I grunden är det ett klassiskt pistolgrepp som gör att du får en mycket bra vinkel med handen mot själva avtryckaren. Detta ger en helt oslagbar ergonomi och det är inte konstig att de som provat en Blaser med tumhålskolv inte sedan vill använda någon annan modell.

Vapendesign

Bortsett från den maximerade prestationen så har Blaser också lagt ner mycket omtanke på den estetiska utformningen. Detta har gjort Blaser R8-serien fått en fantastisk elegans som inte liknar något annat vapen.

Vad kostar en Blaser R8?

Priset för en modell från Blaser R8-serien landar någonstans kring 40 000 – 80 000 kronor om du köper en helt ny. Priset hos en Blaser R8 varierar såklart också beroende på vad du vill ha för tillbehör.

Vilken Blaser ska man välja?

Vilken Blaser R8 som passar bäst för dig beror till största del på din budget samt vad du föredrar rent estetiskt. Du bör också fundera på vilken kvalité du vill ha. Även fast alla vapen i Blaser R8-serien är av hög kvalité så skiljer det en del mellan modellerna.

Hur testar ni produkter?

Testerna hos Jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av själva produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och vi använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Sammanfattning

Blaser R8 är ett perfekt vapen för dig som söker ett vapen i världsklass med både hög kvalitet samt elegant design. Blaser R8 fungerar väldigt bra till både jakt och övrigt skytte på fritiden. Den specialtillverkade kolven ger också optimala förutsättningar för att du ska få ett skott med exakt precision.

Det är väldigt svårt att komma på nackdelar med Blaser R8. Det enda som vi kan nämna på minussidan är priset. Blaser R8 är för dig som vill ha det lilla extra. Det kostar mer förstås, men vi vågar påstå att det är värt varenda krona om du vill ha ett vapen i absolut toppklass. 

Författare & testare
Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå.

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma. 

Populära artiklar

Kontakta oss gärna om ni har önskemål på andra produkter som ni vill att vi ska testa! 😃

Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 2

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general