Bästa Myggskyddet & Myggfångare 2023

Har du tänkt att köpa ett myggskydd eller en myggfångare? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika modeller som vi tycker är mest köpvärda. Produkterna är uppdelade till fyra olika prisklasser – Mest prisvärd, Budget, Premium samt Extra Premium. Vi har tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken, allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

O.B.S ha i åtanke att det inte finns myggfångare / myggskydd som ger 100% skydd men det kan hjälpa en hel del mot mygg och knott.

Har du tänkt att köpa ett myggskydd eller en myggfångare? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika modeller som vi tycker är mest köpvärda just nu.

Produkterna är uppdelade till fyra olika prisklasser – Mest prisvärd, Budget, Premium samt Extra Premium. Vi har tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken, allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

O.B.S det finns ingen myggfångare / myggskydd som ger 100% skydd men det kan hjälpa en hel del.

Bästa myggfångare 2023

Bästa myggskydd 2023

Myggsfångare Thermacell MR 450

Myggsfångare Thermacell MR 450

— MEST PRISVÄRDA MYGGFÅNGAREN UTOMHUSBRUK

Betyg från Jaktfakta
4/5

Betyg från Jaktfakta

4/5

MR450 är en mycket populär myggfångare från Thermacell. Det är en uppdaterad version av den portabla myggfångaren MR300. Myggfångaren skapar en skyddszon på ca 20m² vid användning. När du köper myggfångaren så medföljer det en bälteskläma, 3 st mattor med myggmedel, 1 st gaspatron och 1 st CR2032-batteri. 

Myggfångaren MR450 fungerar bra att använda på altanen hemma eller till camping. En stor fördel är att du även enkelt kan fästa myggfångaren på exempelvis din ryggsäck. Detta gör att den också fungerar jättebra till fjällvandringen eller fisketurer. Tre mattor ger totalt 12 timmars skydd och du kan köpa till refill på 12 timmar (1-pack), 48 timmar (4-pack) eller 120 timmar (10-pack). Thermacell MR450 är en mycket prisvärd myggfångare som vi rekommenderar!

Pris: ~ 600 SEK

2nd-medalj

Thermacell MR300 Portabel

2nd-medalj

Thermacell MR300 Portabel

— BÄSTA BUDGETVAL

Betyg från jaktfakta.se
3.5/5

Betyg från Jaktfakta

4/5

Denna Thermacell MR300 är föregångaren till MR450. Myggfångaren skapar en skyddszon på ca 20 m². Denna portabla behållare är både ljud- samt luktlös och väger ca 320 g. En stor fördel är hur lätt och smidig den är att ta med sig överallt. Den fungerar jättebra till den som vill ha myggskydd med sig ut på fisketur, tältningen och även till altanen hemma. 

Vid köp medföljer det tre mattor myggmedel (4 h skydd per matta) samt en gaspatron som ger 12 timmar drifttid. Mått på myggfångaren är 157x270x57 mm och den väger ca 320 g.

Pris: ~ 450 SEK

3rd-medalj

Insektsdödaren Halley 2214

3rd-medalj

Insektsdödaren Halley 2214

— BÄSTA PREMIUMVAL INOMHUS/ALTAN

Betyg från jaktfakta.se
3.5/5

Betyg från Jaktfakta

3.5/5

Insektsdödare Halley 2214 är en helt giftfri lösning för att hålla borta mygg och knott. Den har dubbla lysrör som sänder ett grönt ljus, vilket lockar myggen in mot ett lågströms galler. Det går utmärkt att placera denna modell på väggen eller som fristående i ett rum. Hallen 2214 drivs med 230V så det är bara att ansluta till ett närliggande vägguttag. Ett mycket effektivt och enkelt skydd mott mygg.

Det kostar lite mer förstås men vi vågar faktiskt påstå att det kan vara värt varenda krona om du vill ha ett myggskydd i absoluta toppklass.

Specifikationer: Verkningsområde: 200 m², högspänning: 6000V, skyddsklass: IP44, lysrör: 2x18W, längd: 660 mm, bredd: 120 mm, höjd: 520 mm.

Pris: ~ 2.800 SEK

4.

Insektsdödare Inomhus 2x6 W

4.

Insektsdödare Inomhus 2x6 W

— BÄSTA BUDGETVAL INOMHUSBRUK / ALTAN

Betyg från jaktfakta.se
3.5/5

Betyg från Jaktfakta

3.5/5

Insektsdödare Inomhus 2x6W är ett bra budget alternativ för ca 400 kr. Den är avsedd för inomhusbruk men fungerar också att använda på exempelvis altanen. Myggfångaren har en räckvidd på ca 75m² och har en effekt på 6 Watt. Under heta sommarkvällar kan det förstås vara svårt att inte vilja öppna fönster för att släppa in lite luft och då kan det gå snabbt att myggorna väller in. Då kan denna myggfångare vara ett bra alternativ.

Pris: ~ 400 SEK

5.

Mosquito Magnet Executive

5.

Myggfångare Mosquito Magnet Executive

— EXTRA PREMIUMVALET

Betyg från jaktfakta.se
3.5/5

Betyg från Jaktfakta

3.5/5

Mosquito Magnet Executive är den myggfångare som har absolut största räckvidden på hela marknaden! Den har en skyddszon på hela 4 000 m². Denna modell har även en helt ny smart teknologi som ytterligare ökar på hållbarheten och drastiskt minska gasförbrukningen. Mosquito Magnet Executive är också helt trådlös, ljudlös och luktlös.

Denna myggfångare är även miljövänlig eftersom inga bekämpningsmedel eller giftiga kemikalier används för att döda myggen. Den ger alltså ett helt ljudlöst och luktfritt skydd mot mygg och knott. Den verkar hela säsongen i motsats till andra metoder som spray eller myggstift. En stor fördel är att den inte påverkar andra viktiga insekter som humlor, bin och fjärilar. Den påverka inte heller fåglar eller andra djur.

Myggfångaren börjar att fånga myggor, knott och andra blodsugande insekter direkt efter start. Du får ett märkbart resultat redan under första veckan. Efter ca 4 till 6 veckor är det i princip helt fritt från blodsugande insekter inom 4 000 m² . Om du kontinuerligt använder myggfångaren kvarstår resultatet för resten av säsongen. Mycket enkel att använda säsong efter säsong.

Hur fungerar Mosquito Magnet?

1. Lockar 

Myggfångaren omvandlar gasol till koldioxid genom en patenterad katalytisk process. Det är en luktfri samt färglös plym av koldioxid, som är en naturlig del av vår utandningsluft. Myggen och knotten tror att detta är utandningsluft från en varmblodig varelse vilket gör att dem lockas till själva myggfångaren.

2. Fångar 

När myggen och knotten kommer till myggfångaren sugs de in i en nätpåse med hjälp av en patenterad vakuumteknik.

3. Kontrollerar 

När myggfångaren har fångat upp honorna bryter den ner myggornas och knottens fortplantningscykel vilket leder till dramatiskt minskad population på din tomt.

Pris: ~ 17.000 SEK

Att tänka på inför köp av myggfångare

Myggfångare inomhus

Under sommaren när du vill hålla bort insekter från huset så är det viktigtaste naturligtvis att hindra insekterna att komma in med exempelvis myggnät. Som ett bra andraskydd kan du med fördel använda olika insektsdödare och myggfångare som med luktfria oljor samt olika ljus lockar myggorna mot ett lågströms nät. Även ett myggskydd som skickar iväg särskilda luktämnen kan fungera bra. Dessa modeller ansluts vanligen till vägguttaget.

Myggfångare utomhus

När vi kommer till ett myggskydd / myggfångare som används utomhus, så är det viktigtaste att de är vädertåliga. Du vill naturligtvis inte behöva flytta dem in och ut, om det börjar regna. När vi kommer till myggfångare för utomhusbruk så handlar det i regel om betydligt större områden. Det finns utomhus modeller som täcker allt från 75 m² till 4 000 m². De mest exklusiva skydden kan hjälpa till att hålla borta myggen under en hel säsong. Men du bör ha i åtanke att det kan ta några veckor att få ned populationen av myggor/knott. Den största effekten kommer efter ca 4 veckors användning.

Myggfångare bäst i test 2023

Vi har efter en noggrann undersökning sammanställt denna topplista med de mest prisvärda och ledande myggfångarna på marknaden. Om du vet på ett ungefär hur stor yta som du vill ha myggfri samt vilken prisklass som du söker så bör det inte vara nåt problem att hitta en myggfångare som passa dig och dina personliga behov.

Hur testar ni produkter?

Testerna hos Jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av själva produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och vi använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Sammanfattning

Det finns ett stort antal skydd mot mygg och knott på markanden. Om du söker enkelt och snabbverkande skydd att ta fram ur bröstfickan bör du kika närmare på bäckolja. Om du vill ha en myggfångare för en stor yta så bör du kika på antingen Mosquito Magnet Executive eller Insektsdödare Halley 2214.

Om du vill ha ett skydd mot mygg under fjällvandring eller camping så är Thermacell MR450 eller Thermacell MR300 ett bra alternativ. 

För den som önskar sig att få sova i lugn och ro utan en massa surrande myggor bör kika närmare på Insektsdödare Inomhus 2x6W. Sammanfattningsvis så finns det många olika modeller när det kommer till myggfångare / myggskydd och det handlar om att hitta rätt lösning för rätt behov. Men kom ihåg att en myggfångare / myggskydd kan hjälpa en hel del men det finns ingen modell som ger 100% skydd.

Författare & testare
Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå.

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma. 

Populära artiklar

Kontakta oss gärna om ni har önskemål på andra produkter som ni vill att vi ska testa!

Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 2

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general