Bästa ficklampan för jakt » Bäst i test 2023

Har du tänkt att köpa en ficklampa? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika ficklampor som vi tycker är mest köpvärda. Produkterna är uppdelade till fyra olika prisklasser – Mest prisvärd, Budget, Medium och Premium. Vi har tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken, allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Har du tänkt att köpa en ficklampa? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du vår topplista med fördelar samt nackdelar på olika ficklampor som vi tycker är mest köpvärda.

Produkterna är uppdelade till fyra olika prisklasser – Mest prisvärd, Budget, Medium och Premium. Vi har tagit del av flera hundra recensioner samt testat dem i praktiken, allt detta för att ge dig en så bra rekommendation som möjligt.

Bästa ficklampan 2023

Ficklampa Hunter Pilot 14G

Ficklampa Hunter Pilot 14G

— MEST PRISVÄRDA FICKLAMPAN 2023

Betyg från Jaktfakta
5/5

Betyg från Jaktfakta

5/5

Flashlight Hunter Pilot 14G är en mycket bra ficklampa som är både pålitlig samt mycket hållbar. Med en stöttålig och vattentålig konstruktion klarar den av det mesta. Den är lätt och smidig med en vikt på ca 215 g (inklusive batterier). Dess kraftfulla LED-typ XP-E R2 Cree Green ger otroliga 250 lumen i ljusflöde. Det medföljande två 18650 Li-Ion-batterierna ger gott om kraft för långvarig prestanda. Det medföljer även 230V-laddare, 12V-bilsladdaren, vapenfäste, tryckströmbrytare samt Handledsrem. 

Ficklampan är gjord av kraftigt T6061-flygplansaluminium och med härdat glas. Detta ger ficklampan en väldigt bra hållbarhet. Dessutom så har den 24 månaders garanti vilket talar för den goda kvaliteten på denna modell. Rekommenderas till dig som söker en prisvärd ficklampa till jakten för ca tusenlappen.

Pris: ~ 1000 SEK

2nd-medalj

Ficklampa ArmyTek Barracuda Pro

2nd-medalj

Ficklampa ArmyTek Barracuda Pro V2 XHP35 1500lm

— BÄSTA FICKLAMPAN I MITTERSTA PRISKLASSEN

Betyg från jaktfakta.se
4.5/5

Betyg från Jaktfakta

4.5/5

Ficklampa ArmyTek Barracuda Pro XHP35 är det perfekta valet för dig som letar efter en pålitlig och kraftfull ficklampa med ett mycket högt ljusflöde. Den här ficklampan erbjuder en häpnadsväckande ljusstyrka på upp till 1500 lumen och en anmärkningsvärd avståndstäckning på 800 m. Den är också vattentät och klarar av minst 5 timmar på 50 meters djup. Dessutom är ficklampan tillverkad av mycket hållbara material som till och med klarar av fall från 30 meters höjd.

Ficklampan ArmyTek Barracuda Pro V2 XHP35 levereras med en 10-årig garanti, vilket talar en hel del för den goda kvaliten på denna modell. O.B.S. batteri samt laddare ingår inte, det måste köpas separat. Ficklampan ArmyTek Barracuda Pro V2 XHP35 är en mycket bra ficklampa som rekommenderas för dig som vill ha en otroligt ljusstark ficklampa med extraordinär avståndstäckning och mycket bra hållbarhet.

Lampan är som standard förprogrammerad med följande ljustyrkenivåer med resulterande brinntid om du använder ett 3400 mAh batteri (om du använder två batterier så dubbla tiden).

  • 1,7 lm (85 d)
  • 30 lm (100 tim)
  • 150 lm (22 tim)
  • 350 lm (8 tim)
  • 800 lm (2,8 tim)
  • 1500 lm (1 tim)

Pris: ~ 1.600 SEK

3rd-medalj

Ficklampa ArmyTek Predator PRO Paket

3rd-medalj

Ficklampa ArmyTek Predator PRO NEW V3.5 Jaktpaket

— NÄST BÄSTA I MITTERSTA PRISKLASSEN

Betyg från jaktfakta.se
4/5

Betyg från Jaktfakta

4/5

Ficklampa ArmyTek Predator PRO är ett paket där det förutom själva ficklampan ingår en flertal tillbehör. Den här upplagan av den populära ArmyTek Flashlight har omdesignats från tidigare modeller och innehåller flera viktiga förbättringar för att säkerställa optimal prestanda i alla miljöer. Reflektorn har anpassats för att rikta ljuset längre fram, så att du kan se vad som ligger långt framför dig även i bäckmörker. Med sitt medföljande Li-ion-batteri på 3500 mAh och ett aluminiumhölje av flygplanskvalitet med hårdanodiserad yta är den här ficklampan både stöttålig och hållbar nog för att klara av det mesta. Den är också vattentät ner till 25 meter och har en IPX-68-klassning.

Denna nya upplaga av Ficklampan ArmyTek Predator Pro har också fyra olika driftlägen för justerbara ljusstyrkor. Den 10-åriga garantin garanterar att din ficklampa kommer att fortsätta att fungera optimalt i många år framöver. Dessutom är dess ljusstråle ännu mer centrerad än tidigare, vilket ger en ännu mer fokuserad bredd på 9 meter/100 meters avstånd – vilket gör den idealisk för eftersöksjakt och liknande. Ficklampan ArmyTek Predator Pro är helt klart en mycket bra ficklampa i den mittersta prisklassen som vi starkt kan rekommendera.

Paketet innehåller:

Vapenfäste AWM-03, Fjärrkontroll ARS-01, Färgfilter röd och grön, Ficklampa Predator Pro V 3.5, 2 st Li-ion batteri 3500 mAh, USB laddclip med magnet, Väska med bältesrem, Kraftig clip i metall, Handlovsrem, Extra o-ringar och instruktionsbok.

Batteritid och styrka:

  • Låg: 40 lumen – 32 tim
  • Medel: 120 lumen – 12 tim 20 min
  • Hög: 300 lumen -5 tim 13 min
  • Turbo: 1500 lumen – 3 min+1 tim 33 min (lyser med 1500 lumen i ca 3 min för att sedan minska till 700 lumen pga värmen)

Pris: ~ 1.800 SEK

4.

Mini-Maglite AAA LED-ficklampa

4.

Mini-Maglite AAA LED-ficklampa

— BÄSTA BUDGETVALET

Betyg från jaktfakta.se
3.5/5

Betyg från Jaktfakta

3.5/5

Mini-Maglite AAA LED-ficklampan är ett utmärkt budgetalternativ för dig som söker en pålitlig, lätt och väderbeständig ficklampa för ca 500 kronor. Den väger endast 50 gram, vilket gör den till ett otroligt lätt och smidigt alternativ som enkelt kan bäras runt i en ficka eller väska. Den levereras även med batterier.

Ficklampan har en ljusstyrka på 84 lumen och har en räckvidd på upp till 116 meter på högsta inställning. På det hela taget är Mini-Maglite AAA LED en bra ficklampa när det kommer till budgetalternativ. 

Pris: ~ 500 SEK

5.

Ficklampa SUPRABEAM Q5XR Defend

5.

Ficklampa SUPRABEAM Q5XR Defend

— BÄSTA PREMIUMVALET

Betyg från jaktfakta.se
3/5

Betyg från Jaktfakta

3/5

Ficklampa Suprabeam Q5XR Defend har en förvånande hög ljusstyrka på 1000 lumen och en räckvidd på ca 280 m. Den är extremt stöttålig samt vattentålig. Den här modellen är också relativt lätt och väger ca 177 gram. Denna modell har också en imponerade batteritid på upp till 950 timmar (beroende på ljusstyrka). Den här ficklampan är för dig som vill ha det där lilla extra. Det kostar lite mer förstås, men vi vågar påstå att det kan vara värt varenda krona om du vill ha en ficklampa i absolut toppklass. 

Pris: ~ 3.700 SEK

Att tänka på inför köp av ficklampa

Vikt samt storlek

När du köper en ficklampa finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till. För det första bör du bestämma storleken och vikten på den ficklampa som bäst passar dina behov. Vill du exempelvis kunna förvara ficklampan i fickan så är en mindre och lättviktig modell att föredra. Om du å andra sidan behöver något som är mer kraftfullt till eftersöks jakt, kan en större och kraftigare modell vara bättre lämpad.

Vattentålig samt stöttålig

Den andra faktorn är ficklampans nivå av vattentäthet och stöttålighet. Ficklampor finns i olika nivåer av vattentäthet och stöttålig konstruktion. Så se till att leta efter en med en lämplig klassificering för din miljö och ditt användningsområde. Du vill också försäkra dig om att din ficklampa kan hantera regelbunden exponering för vatten eller potentiella stötar.

Ljusstyrka

För det tredje bör du vara uppmärksam på ljusstyrkan. Lumen mäter hur ljusstark ficklampan är – så när du handlar ficklampor bör du notera detta mått. Högre lumennivåer är lika med starkare ljus med större räckvidd. Men ha i åtanke att högre lumen även är mer batterikrävande.

Batteritid

Slutligen bör du ta hänsyn till batteritiden som erbjuds. De flesta ficklampor kommer att ha information om deras förväntade drifttid med nya batterier så se till att kontrollera detta noggrant innan du bestämmer dig för vilken modell som är rätt för dig. Om du kommer att använda din ficklampa ofta eller behöver långvarig belysning, välj då en med högre batteritid för att minska olägenheterna med att behöva byta eller ladda batterier ofta.

Frågor och svar

Är LED-lampa bäst?

LED-lampor är mer hållbara än vanliga glödlampor och det sägs att dem ska vara hållbara i upp till 25 år. Dem förbrukar väldigt lite energi, ca 80 procent mindre än vanliga lampor. LED-lampor fungerar även bättre i kyla vilket kan vara en stor fördel på vinter halvåret.

Definitionen av en bra ficklampa?

När det gäller jakt är det viktigt att ha en pålitlig och kraftfull ficklampa. En bra ficklampa för jakt ska ha flera ljusstyrkor, vara vattentät och stöttålig samt ha lång batteritid. Ett av de bästa valen för en ficklampa är en ficklampa med LED-teknik. LED-lampor är otroligt ljusstarka, energisnåla och håller längre än traditionella glödlampor. När du letar efter en bra ficklampa för jakt bör du dessutom leta efter en som har justerbara fokusinställningar så att du enkelt kan justera strålbredden för att bättre lysa upp ditt målområde.

För dem som jagar bör du leta efter en ficklampa som är klassad som IPX8-vattentät eller likande för att säkerställa att den inte går sönder under kraftiga regn- eller snöstormar. Se slutligen till att ficklampan också har ett ergonomiskt handtag med ett halkfritt grepp så att du kan använda den bekvämt under längre perioder.

Ficklampa test

Testerna hos Jaktfakta utförs av experter och kunniga personer inom sitt egna segment, alla har även tidigare erfarenhet av själva produkten. Vi väger in tekniska specifikationer och vi använder alla produkter i sin rätta miljö under en period från några veckor och upp till flera månader.

Författare & testare
Linus Strömqvist - Jaktfakta.se
Linus Strömqvist, Sollefteå.

Hängiven jägare från Norrland som brinner för jakt i allmänhet men har ägnat min tid mest till småviltsjakt som harjakt, fågeljakt samt åteljakt på räv. Mitt fokus just nu ligger på harjakt eftersom jag har glädjen att vara ägare till en tvåårig Finnstövare vid namn Irma. 

Populära artiklar

Kontakta oss gärna om ni har önskemål på andra produkter som ni vill att vi ska testa!

Vad tyckte du om artikeln?

Använd stjärnorna för att ge oss ett betyg

Snittbetyg: 5 / 5. Antal röster 2

Jaktfakta.se
Logo
Enable registration in settings - general